1353078652 facebook 1353078663 twitter 1353078747 linkedin youtube 1353078780 flickr
Home \ Notícies \ El RCN de Barcelona organitza el Campionat d'Espanya de J80
dilluns, 25 d'abril de 2016 11:37

El RCN de Barcelona organitza el Campionat d'Espanya de J80

El Campionat es disputarà del 19 al 22 de maig, al camp de regates de davant del Port Olímpic i platges de la Barceloneta. L'actual campió defensarà el títol a Barcelona. Els locals Marc de Antonio, José María Van Der Ploeg i Hugo Rocha, amb el de Santander i Jaime Piris seriosos aspirants.

El Reial Club Nàutic de Barcelona acollirà a la flota participant en el Campionat d'Espanya de J80, el popular monotip (embarcació de sèrie) de 8 metres que garanteix la igualtat entre la flota i cedeix tot el protagonisme al factor humà.

Les tripulacions estan formades per 4 o 5 regatistes, amb la limitació de no sobrepassar un total de 338 quilos, els quals han de combinar les seves habilitats tàctiques amb la seva tècnica maniobrant i talent per a treure el màxim rendiment a les veles (major i floc en cenyides, i un gran espí asimètric en empopades). Un examen que combina les tres assignatures per obtenir la millor nota: el títol de Campió d'Espanya.

El programa d'aquest Campionat d'Espanya, organitzat pel RCN Barcelona, arrenca el dia 19 amb els controls de participants i mesuradors d'embarcacions, celebrant-se també la regata d'entrenament oficial.

Les proves puntuables, es disputaran des del divendres dia 20 al diumenge 22 de maig, estant inicialment previst que es competeixin tres mànigues per dia. Completada la cinquena màniga, es podrà descartar el pitjor resultat parcial dels casellers per obtenir la puntuació total de cada embarcació.

Entre la llista d'inscrits, encara sense haver finalitzat el termini, destaca la presència de l'actual Campió Juan Luis Páez, que aquest any competirà liderant l'embarcació Marbella Team. Entre els seus màxims oponents es troba el Bribón Movistar de Marc de Antonio, que va ser tercer a la passada edició. No hi ha dubte que un dels grans protagonistes serà el Campió Olímpic '92 José María Van Der Ploeg amb el seu Nautica Watches. L'experiència i qualitat de la tripulació del Fonestar liderada per Jaime Piris també l'inclouen per mèrits propis en el grup de candidats, i no falta a la nòmina de candidats el New Territories d'Alexey liderat per Hugo Rocha.

Palmarès Campionat d'Espanya J-80
2015 (CN Bevelle): Da Bruno de Juan Luis Páez
2014 (RCM Santander): Macheque de Javier Padrón
2013 (Puerto Sherry): New Territories de Hugo Rocha
2012 (Mar Menor): Autran de rayco tabares
2011 (RCM Santander): Yates & Cosas de Jaime Piris
2010 (RCN Coruña): Bigboy Náutica de Rayco Tabares
2009 (Lanzarote): MCC de Alfredo Morales

Font: RCN Barcelona

Aquest web utilitza cookies per obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Si vol, pot canviar les seves preferències o ampliar aquesta informació aquí To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information