Abans de salpar

Abans de sortir de casa:

Si hem de comprar aigua per aquells despistats que sempre se la obliden o per què som els encarregats d’abastir d’aigua als regatistes i als de l’organització, pensem en comprar envasos de la maxima capacitat possible, així reduïm quantitat de plàstic. Si naveguem en una embarcació gran, pensem en comprar productes que vagin en vidre. 

Si a més d’esperit regatista, tens esperit scout segur que no surts de casa sense la teva cantimplora. Molt millor opció que comprar ampolletes d’aigua petites. La cantimplora ens dura anys i la podem reomplir amb aigua d’aixeta o de font.

Un suc o un cacao després de la regata ens recàrrega ràpidament les energies..Però, cal que ens el bevem amb la canyeta? Una canyeta es fa servir 2 minuts i dura anys al mar.

 

 

Si som els encarregats de preparar les llanxes de suport ja sabem que casi sempre que omplim el dipòsit a la benzinera del port, sempre degota una mica. Procurarem tenir cura i portar sempre un drap per si es vessa, poder-lo recollir ràpidament i que no arribi al mar. Els hidrocarburs com el dièsel ofeguen als organismes i els intoxica.

A moltes benzineres es posa un petit collaret absorbent per a recollir les gotetes que puguin regalimar. Fins i tot ens els podem construir nosaltres mateixos amb goma escuma.

Com mai se sap, sempre portem a la llanxa un bidó extra amb benzina per si hi ha qualsevol emergència. Procurarem omplir-lo sempre amb cura, amb el nostre drap a mà i en un lloc pla. Així segur que cau tot dins!

Ens podem plantejar fer servir biodièsel? Preguntem al fabricant!

 

Bon moment per ficar-nos la crema solar respectuosa pel mar que ens acabem de comprar!

Ja sabem que és divertit jugar amb la mànega de l’aigua...però a Catalunya tenim poca aigua dolça, millor si no la malbaratem.

Passen les hores, ens entra gana i aprofitem per a menjar-nos un entrepà o beure. En acabar, recollirem tot bé i jugarem a llençar l’embolcall al contenidor groc! A veure qui encistella a la primera!

Si ens sobra menjar, evitarem llençar-lo a les aigües del port: als animals no els agraden les nostres restes d’entrepà de truita! Si aquestes restes s’acumulen als ports farà que l’aigua es podreixi i faci mala olor.

Has pensat mai en fer servir una carmanyola de plàstic per endur entrepans? És una molt bona idea, l’entrepà no s’aixafa i podem reutilitzar incomptables ocasions el mateix envàs!

Bon moment per a mirar si podem desembolicar alguna de les coses que ens volem portar a l’embarcació i evitar que ens volin cap plàstic o paper en el pitjor moment de la regata, tot just quan estem avançant a l’embarcació que tenim davant.

Si fumem, recordem llençar les burilles al lloc adequat. T’espantaria saber la de quilograms de burilles que es troben quan es fan neteges a les platges...