2022 EurILCA Master European Championships de l’Escala, un esdeveniment sostenible

03 oct. 2022
Font: CN l'Escala

Ja només queda una setmana perquè comenci el 2022 EurILCA Master  European Championships de l’Escala. La regata de vela lleugera, que tindrà  lloc al Club Nàutic l’Escala entre els dies 7 i 13 d’octubre amb fins a 263  navegants inscrits de procedència internacional destaca pels seus esforços  envers la sostenibilitat.  

El 2022 EurILCA Master European Championships ha obtingut el segell de  platí, el màxim reconeixement que ofereix el programa Clean Regattas de  Sailors for the Sea, que avala la sostenibilitat dels esdeveniments que tenen  lloc a l’aigua des del 2006.  

Sailors for the Sea Powered by Oceana és una organització mundial dedicada  a la conservació que treballa amb l’objectiu d’implicar i educar navegants per  tal de preservar i restaurar la salut dels oceans.  

En línia amb el seu compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat, el Club  Nàutic l’Escala ha desenvolupat quatre línies de treball per tal minimitzar  l’impacte de la regata sobre l’entorn natural que l’envolta. I és que el Club està  situat just al costat d’una àrea natural protegida, el Parc Natural del Montgrí.  

Aquestes línies són la correcta gestió de residus, el consum responsable  d’aigua, la prevenció de l’entrada de toxines al mar i l’organització d’una neteja  de la costa que tindrà lloc el proper divendres 12 d’octubre. Dirigida als  participants de la regata, aquesta acció els permetrà conèixer millor l’entorn  natural de la zona així com contribuir a la seva conservació.  

Amb l’objectiu de reduir el paper i el plàstic d’un sol ús, el paquet de  benvinguda dels participants estarà integrat per productes reutilitzables com  són un clauer de fusta per identificar el seu carro d’avarada, una bossa estanca  i una samarreta.

El Club Nàutic l’Escala organitza el 2022 EurILCA Master European  Championships després d’haver estat seleccionat per part d’EurILCA (ILCA  European Region) el passat mes d’abril.  

La regata compta amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport i de  l’Activitat Física, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava  Girona, la Reial Federació Espanyola de Vela i l’Ajuntament de l’Escala, així  com de Ports de la Generalitat, la Federació Catalana de Vela i l’Associació  Espanyola de la Classe ILCA.  

També rep el suport logístic del Càmping La Ballena Alegre, del Club de Vela  La Ballena Alegre i de l’empresa de serveis nàutics Nautivela.