Barcelona corona als nous campions d’Espanya de Classes Olímpiques de Vela

05 set. 2021

El nacional de Classes Olímpiques de Vela, disputat de l’1 al 5 de setembre, s'acomiada de Barcelona amb la proclamació de Cristina Pujol com a campiona en ILCA 6, Joaquín Blanco en ILCA 7, María Bover i Pablo García en 470 mixt, Tomás Vieito en IQFoil masculí i Pilar Lamadrid en IQFoil femení.

En l'últim dia de competició, igual que durant tota la setmana -a excepció del segon dia de regates on no es va poder celebrar cap prova per falta de vent- el centenar de regatistes albergats en el BISC (Barcelona International Sailing Center) han gaudit d'unes excel·lents condicions per a la competició, un vent de garbí que oscil·lava entre 12 i 14 nusos.

En ILCA 6, la catalana Cristina Pujol del CN Port d’Aro, olímpica a Tòquio i màxima favorita per a emportar-se el campionat, no ha defraudat i ha dominat el campionat de principi a fi. L'andalusa Ana Moncada, es proclama subcampiona absoluta i campiona sub21, la canària Martina Reino, del Real Club Náutico de Gran Canaria, puja al tercer calaix del podi. La campiona sub19 ha estat la balear Gemma Llamas del Real Club Náutico de Palma. Cal destacar que la francesa Marie Burrie, ha estat la guanyadora absoluta de la regata.

En ILCA 7, el canari i olímpic en Rio Joaquín Blanco, del Real Club Náutico de Gran Canaria, també ha guanyat amb autoritat el campionat. Leopoldo Barreto, del Real Club Náutico de Tenerife, s'ha proclamat subcampió absolut i campió sub21 i el català Ricard Castellví, del Club Nàutic Cambrils, ha estat tercer.

En 470 mixt, la parella formada per la balear María Bover, del Real Club Náutico de Palma, i pel canari Pablo García, Real Club Náutico de Gran Canaria, han estat els campions absoluts i sub24, seguits per Onán Barreiros i Zuleima Santana, del Real Club Náutico de Gran Canària, segons. Tanquen el podi els canaris Patricia Reino i Jaime Wizner, del Real Club Náutico de Gran Canaria.

En IQFoil masculí, el gallec Tomás Vieito, del Club Náutico Rodeira, ha estat el gran dominador i s'ha proclamat campió. El balear Bernat Tomás, del Club Nàutic s’Arenal, es penja la plata absoluta i l'or sub21, mentre que l'andalús Fernando Lamadrid, del Club Náutico Puerto Sherry, es fa amb el bronze.

En IQFoil femení, Pilar Lamadrid, del Club Náutico Puerto Sherry, s'imposa amb rotunditat a les seves competidores i es proclama campiona. La madrilenya d'origen caribeny Nicole Nicole van der Velden és la subcampiona i la balear Andrea Torres, del Club Nàutic s’Arenal, tercera classificada absoluta i campiona sub21. La mexicana Mariana Aguilar ha estat la subcampiona de la regata.

RESULTATS COMPLETS

El campionat ha finalitzat amb el lliurament de trofeus, el qual ha estat presidit pel vicepresident esportiu de la Federació Catalana de Vela, el Sr. Joaquim Barenys.

Aquest campionat ha estat l'avantsala del Mundial ILCA 7 que el BISC celebrarà del 4 al 10 de novembre i del Mundial ILCA Màster que se celebrarà de l'11 al 20 de novembre, també a Barcelona.