Compte enrere per la primera edició de la Barcelona Team Racing: vela, cultura i valors

08 set. 2023

Del 21 al 24 de setembre de 2023, Barcelona celebrarà la primera edició de la regata internacional Barcelona Team Racing de la classe infantil Optimist de vela. Un esdeveniment que acollirà a mig centenar de regatistes que representaran 12 equips arribats de sis països i tres continents diferents on, a més de competir, s’endinsaran en la cultura, les tradicions i els valors de Catalunya. Per això, el Reial Club Nàutic de Barcelona i la Federació Catalana de Vela organitzaran un esdeveniment innovador en tots els aspectes, que es disputarà en el mateix camp de regates que el de la Copa Amèrica de Barcelona. 

Format de la regata i singularitats

En l’àmbit l’esportiu, el format de la regata serà el Team Racing, un format de competició, similar al de la prestigiosa i entretinguda Copa Amèrica, que enfrontarà un equip contra un altre i que posicionarà la Barcelona Team Racing com una de les úniques regates amb aquest format que se celebrarà anualment a Espanya. Els equips estaran formats per quatre integrants, dos noies i dos nois, per tal de fomentar la igualtat de gènere.

Aspectes socials i culturals

Per altra banda, en l’àmbit social, els participants i assistents gaudiran d’una agenda molt atractiva d’activitats: viuran en primera persona una exhibició castellera, visitaran el centre neuràlgic de la Copa Amèrica de la ciutat comtal o gaudiran d’una jornada divulgativa de recollida de residus i biologia marina autòctona.

La seu de la regata: el BISC

La seu de la regata serà el BISC, un centre ideat per regatistes per a regatistes que disposa d'unes instal·lacions especialitzades en l'esport de la vela i que, a més, és l'únic centre oficial d'entrenament (categoria A) de la World Sailing a Europa que dona acolliment a totes les classes olímpiques. Un enclavament ideal que ha albergat grans esdeveniments esportius com el Mundial de 470 de 2012, l'Europeu de Nacra 17 en 2015, l'Europeu de 49er i 49erFX de 2016, l’Europeu de FINN de 2016 i el Mundial d’ILCA 7 de 2021, entre altres campionats.

Organitzadors i col·laboradors

La Barcelona Team Racing serà organitzada pel Reial Club Nàutic de Barcelona i la Federació Catalana de Vela, amb el suport de la secretaria general de l’Esport i l’Activitat Física de Catalunya, la World Sailing i la International Optimist Dinghy Association, i la col·laboració de Port Fòrum, Renting Ribs i Òscar Trives-Solucions Nàutiques. 

WEB DE LA REGATA