Del 3 al 5 de novembre, Barcelona acollirà la Nacra 15 Super Series - Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona

02 nov. 2023

Barcelona donarà el tret de sortida a l'últim esdeveniment del circuit internacional "Nacra 15 European Super Series" - Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona. Aquest circuit internacional de la classe juvenil Nacra 15 consta de 8 esdeveniments que es celebren arreu del continent i que reuneix les millors tripulacions de la classe. Hi participaran 42 tripulacions i més de 80 regatistes arribats d'arreu del món: Bèlgica, Espanya, Alemanya, Gran Bretanya, Itàlia, Suïssa, Hongria i Tahití.

El títol està en joc entre els líders, els britànics Sam Cox i Sophie Raven, i la tripulació belga formada per Mateo Leclercq i Pinsart Mathieu, situada en segona posició. Ambdues tripulacions arriben empatades a punts amb opcions de proclamar-se campiones d'aquest circuit. Cal destacar la presència dels actuals subcampions del món de la classe, els suïssos Marie Mazuay i Clément Guignard.

Entre els regatistes locals, destaquen les dues tripulacions del Club Nàutic El Masnou, les formades pels germans Daniel i Nora García de la Casa, subcampions del món l'any 2022, d'una banda i, d'altra banda, la formada per Pere Rentería i Mariona Ventura.

Aquesta regata, que es celebrarà del 3 al 5 de novembre, està organitzada per la Federació Catalana de Vela, el Reial Club Nàutic de Barcelona, la classe Nacra 15 Internacional i l'Ajuntament de Barcelona, que atorga el guardó especial de "Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona". A més, la regata compta amb la col·laboració de la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat de Catalunya i Marina Port Fòrum.

A més del "Trofeu Ciutat de Barcelona" que rebrà el guanyador absolut, es lliuraran premis als tres primers classificats de la general i als primers classificats en categoria sub19 i sub16.

La seu d'aquest darrer prova del circuit serà el Barcelona International Sailing Center (BISC). El BISC, després d'acollir el Mundial el 2018, la primera prova de les Super Series d'aquesta classe el 2020 i l'última prova de l'edició del 2022, tornarà a ser l'epicentre d'aquesta classe juvenil. A més, el BISC també acollirà el Mundial d'aquesta classe del 2024.

WEB DEL CAMPIONAT