Doblet català al Campionat d’Espanya d’Optimist: Iker Múgica i Joan Domingo assoleixen la primera i la segona posició absoluta

02 abr. 2024

La vela catalana s'ha alçat amb un espectacular doblet al Campionat d'Espanya d'Optimist celebrat a Alacant. Iker Múgica, del CN Cambrils, i Joan Domingo, també del club tarragoní, han estat els grans triomfadors, aconseguint la primera i la segona posició absoluta en la categoria masculina.

L'últim dia de finals del Grup Or es presentava emocionant per la igualtat en la classificació, amb totes les opcions obertes i sense cap podi confirmat. Tot estava obert i les condicions de vent, que van començar de mitjans entre els 15-16 nusos a les dues primeres proves i que acabarien pujant a 26 a l'última, van provocar que hi hagués ball de posicions fins a l'últim metre de l'última prova.

Múgica, que partia com el gran favorit després de guanyar el circuit Optimist Excellence Cup, no va imposar la seva llei fins a l'última jornada. Va començar amb un lloc 40 en la primera prova del dia, que descartava, per acabar arreglant-ho en les dues següents amb dos quarts llocs, que el confirmaven com a campió absolut.

La segona posició va ser per Domingo, que va realitzar una remuntada espectacular en la jornada final amb dos primers i un tercer lloc, que el va aupar fins a la segona posició en la classificació general.

Així, Catalunya es consolida com la gran dominadora de la classe Optimist, un èxit que no només enorgulleix en el present sinó que també augura un futur prometedor per a la vela catalana.

CLASSIFICACIÓ FINAL