El bon vent acompanya la 20a regata de creuers Vent de Dalt

25 jul. 2022
Font: CN Cambrils
  • L’embarcació més ràpida cobria el recorregut de 67 milles nàutiques en poc menys de 12 hores. Els participants van navegar durant tota la nit arribant fins al Cap de Tortosa abans d’emprendre la tornada a Cambrils.

 

El Club Nàutic Cambrils ha celebrat aquest cap de setmana la tradicional regata de creuers Vent de Dalt, que enguany complia el seu vintè aniversari. Les embarcacions participants en aquesta cita destacada del calendari d’estiu al CNCB en la qual les embarcacions recorren 67 milles nàutiques fins la Plataforma Casablanca i el Cap de Tortosa, amb sortida i arribada a Cambrils.
 
L'embarcació Enigma de Lluís Tort, del Real Club Náutico de Barcelona, era la primera en arribar a port a falta de quatre minuts per a les sis de matí de dissabte. La resta de participants van arribar de manera esglaonada, produint-se la darrera entrada a dos
quarts de nou del matí. En classe tripulació l’embarcació guanyadora va ser el Món de l'Ona II, de Ramon Cañellas, del Club Nàutic Cambrils. En classe A-Dos el vencedor va ser el Salao Tu, de Manuel López, del Club Nàutic Salou. Finalment s'enduia el trofeu de Solitari l'embarcació A Poc a Poc Morenito, d'Alfonso César Roch, del Club Marítim Torredembarra. La competició ha estat puntuable pel Campionat de Catalunya de Solitaris, A-Dos, i Altura.
 
La Vent de Dalt arrencava divendres 22 de juliol amb la reunió de patrons prèvia a la sortida a l’aigua a les sis de la tarda. Les bones condicions meteorològiques ajudaven a que la majoria de participants van poder complir amb el recorregut de forma molt ràpida i sense cap incidència. Un cop a terra, dissabte al vespre els i les participants van poder gaudir d’un sopar de celebració durant el qual es va fer l’entrega de premis.