El Mundial ILCA Masters de Barcelona enfila la recta final

18 nov. 2021

Cinquè dia de regates i dues noves proves en el caseller dels 239 regatistes que participen en el Mundial ILCA Masters que, del 14 al 20 de novembre, es disputa a Barcelona.

Novament, matinar ha valgut la pena. Per segon dia consecutiu, els participants han gaudit de sol i d'un vent estable i intens ideal per a navegar i competir. Tant l'àrea Alpha com el Brau han tingut un vent de component nord-oest. La intensitat del vent dels ILCA 7 ha oscil·lat entre els 10 i els 14 nusos, mentre que per als ILCA 6 ha oscil·lat entre els 6 i els 16 nusos.

Després de sumar totes les categories 2 noves proves, els ILCA 7 han celebrat un total de vuit regates. En ILCA 6, els Apprentices, els Grand Grand Masters i els Legends sumen nou, per les vuit dels Masters i Grand Masters. Sobre les 12.00 hores els regatistes tornaven a terra.

La flota espanyola segueix al peu del canó. “Josele” Doreste manté la primera posició dels Grand Grand Masters en ILCA 7 amb sis punts d'avantatge sobre el segon classificat; Miquel Noguer perd el lideratge però manté intactes totes les seves opcions en ILCA 6 categoria Grand Masters; Arturo Reina, encara que lluny de l'intractable Jon Emmett, consolida la segona posició en ILCA 6 categoria Apprentice; Jose Maria Van der Ploeg segueix amb la seva remuntada aguaitant, des de la quarta posició, el podi dels Grand Masters de ILCA 7, seguit molt de prop per Toni Roig, en cinquena posició; i Mònica Azón, en quarta posició, espera la seva oportunitat per a atacar el podi dels ILCA 6 Masters.

A més de Doreste, els altres líders en ILCA 7 són el belga Wannes Van Laer que novament arrabassa el lideratge al polonès Maciej Grabowski en Apprentice; l'estatunidenc Ernesto Rodríguez continua sumant primers en Màster, ja van set de vuit; i el també estatunidenc Robert Hallawell lidera en Grand Master.

En ILCA 6, el britànic Jon Emmett continua sumant primers en Apprentice; el francès Jean-Christophe Leydet es posa líder en detriment del suec Stefan Eriksson en categoria Màster; El francès Gilles Coadou, amb dos primers en la cinquena jornada, torna al lideratge per davant de Miquel Noguer; l'estatunidenc Bill Symes, igual que Jon Emmett, compte les proves per victòries i lidera amb autoritat els Grand Grand Master; i l'estatunidenc Peter Seidenberg, primer dels Legends, seguit molt de prop pel seu compatriota Jacques Kerrest.

El senyal d'atenció del cinquè dia de regates està programada a les 9 hores amb la voluntat de sumar 2 noves proves. Les condicions meteorològiques del divendres s'antullen similars a les del dijous. Queden dues jornades per a conèixer el desenllaç del campionat.