El Real Club Nàutic de Barcelona presenta la 50a edició del Trofeu de vela Conde de Godó

10 maig 2023

 

  • El Trofeu se celebrarà del 24 al 28 de maig amb una participació de 90 vaixells i 550 regatistas de tot el món, dos camps de regates i la incorporació dels monotips femení.

  • El village del Trofeu de vela Conde de Godó acollirà, durant el dissabte i el diumenge, l'exhibició de la Copa Amèrica al costat del Trofeu Godó.

 

El Real Club Nàutic de Barcelona (RCNB) ha estat l'escenari de la presentació oficial als mitjans de comunicació de la 50a edició del Trofeu de Vela Conde de Godó, celebrada aquest dimecres, dia 10 de maig, a les 12.00 hores. Amb un termini d'inscripció obert fins al 19 de maig, en data d'avui ja s'han preinscrit 90 equips. L'esdeveniment es durà a terme en aigües de Barcelona del 24 al 28 de maig.

L'acte ha comptat amb la presència de Jordi Puig, president del RCNB, acompanyat per Alex Villatoro, director del Consell Català de l'Esport de la Generalitat de Catalunya; David Escudé, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona; Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela; Ana Godó, vicepresidenta del RCNB i representant de la família Godó; i Pablo Garriga, comodor del RCNB i director de la regata. També van participar com a convidats en l'acte, Mack Dalton, fill de Gran Dalton, CEO de l'America's Cup.

Jordi Puig, president del RCNB, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda a les autoritats i mitjans de comunicació, "el Trofeu Conde de Godó d'enguany serà una edició molt especial tant en l'àmbit esportiu com social. Comptarem amb un village exclusiu amb un gran programa festiu. Vull destacar que tindrem el privilegi d'acollir l'exposició del trofeu de la Copa Amèrica al costat del Trofeu Godó, fet que ens il·lusiona especialment, a més tindrem la presència de Grant Dalton durant el lliurament de premis," i finalitza agraint a les institucions i patrocinadors pel seu suport.

Per part seva, Ana Godó, vicepresidenta del RCNB i representant de la família Godó: "Mig segle després el Trofeu manté intactes les idees que el van impulsar en 1974. Aquest aniversari reitera en nom del meu pare Carlos i de la meva família, el nostre compromís amb el Trofeu. S'ha treballat des de la Junta Directiva i tot l'equip del RCNB amb gran il·lusió, en un any en què es respira l'ambient previ a la Copa Amèrica, i estem orgullosos com a Club i ciutat, d'estar en el centre del més gran esdeveniment esportiu nàutic a escala mundial."

Pablo Garriga, comodor del RCNB i director de la regata, va aprofitar la seva intervenció per a donar els detalls tècnics: "el Trofeu comptarà amb la participació de 90 embarcacions i 15 nacionalitats amb regatistas de primer nivell, dividides en vuit divisions: una classificació pròpia en ORC 0, la classe ORC 0-1 en la qual tenim confirmada la participació de l'Aifos, les classes ORC 2 i ORC 3-4. La flota ORC A2, que disputarà dues proves, una llarga el dijous amb 160 milles i una segona el dissabte, amb 60 milles, i servirà com a entrenament per al Mundial d'ORC A Dos que celebrarem aquest setembre. La classe de monotips, amb la novetat de la classe femenina amb sis unitats, i també la consolidada flota de J70 del Club, a la qual s'uniran les unitats gallegues, i en la qual s'espera una gran participació, ja que el cap de setmana anterior s'haurà disputat aquí la Copa d'Espanya i l'any vinent se celebra el Mundial a Palma."

Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela, va afegir: "50 edicions que avalen l'èxit d'aquest esdeveniment esportiu, sent el més important de la ciutat en el món de la vela, i organitzat per un gran Club i una gran ciutat que faciliten que aquests grans esdeveniments esportius siguin possible."

Alex Villatoro, director del Consell Català de l'Esport de la Generalitat de Catalunya: "agrair al RCNB el seu compromís amb la promoció de l'esport femení i l'esport de base, acostant el món de la vela a un públic més ampli, dins d'un entorn privilegiat a la ciutat de Barcelona."

David Escudé, regidor d'esports: "Vull agrair en nom de l'Ajuntament de Barcelona el treball de promoció i aposta perquè la ciutat de Barcelona vegi la mar com una font d'oportunitats." Destaca que enguany, per primera vegada en la història, 40 escoles han fet el seu primer baptisme de mar, i agraeix al Club i a la Federació Catalana de Vela la seva implicació i promoció.

El 50 Trofeu de vela Conde de Godó, organitzat pel Real Club Nàutic de Barcelona amb la col·laboració de la Real Federación Española de Vela i la Federació Catalana de Vela, amb el suport de La Vanguardia, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Són col·laboradors Gramona, Estrella Damm, Royal Bliss, Dos Déus, Veri, Isdin, i Mapfre.