El Trofeu de vela Conde de Godó recupera a la normalitat amb setanta vaixells inscrits, 550 regatistes i 13 països representats

18 maig 2022
Font: RCNB

Les instal·lacions de Real Club Nàutic de Barcelona (RCNB) han acollit aquest dimecres, dia 18 de maig, la presentació oficial als mitjans de comunicació de la 49 edició del Trofeu de vela Conde de Godó, la gran cita que tindrà lloc en aigües de Barcelona del 26 al 29 de maig recupera la normalitat després de dos anys de restriccions per motiu de la pandèmia, i mancant dos dies del tancament d'inscripcions ja suma gairebé setanta equips inscrits. Ha presidit l'acte Jordi Puig, president del RCNB acompanyat per Gabriel Arranz, director de promoció i esdeveniments esportius de l’Ajuntament de Barcelona; Josep March Claret, representant territorial de l’Esport a Barcelona; Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela; Ana Godó, vicepresidenta del RCNB i representant de la família Godó; Jorge Bonet Albalat, comandant segon Naval de Barcelona; i Pablo Garriga, comodor del RCNB.


Jordi Puig, president del RCNB, va ser l'encarregat d'obrir l'acte donant la benvinguda a les autoritats i mitjans de comunicació, i explicant que “és una de les regates amb més història del mediterrani, que s'ha celebrat ininterrompudament fins i tot durant els dos anys previs de pandèmia, la qual cosa és un fet inèdit i sorprenent. L'any vinent el Godó vela arriba al seu mig segle i anem ha fer-ho especial, a més coincideix amb l'arribada de la Copa Amèrica a Barcelona, la qual cosa fa que tot el sector i col·lectiu de la vela estigui especialment animat, la qual cosa servirà per a posar en relleu l'esport de la vela en general, i aquesta és una de les regates que portem organitzant fa temps i segur que li donaran la importància que té, perquè en aquesta edició recuperem la participació d'anys anteriors amb gairebé rècord d'inscripcions, amb setanta equips participants. Finalment, agrair a totes les persones que han recolzat tot aquest temps, als col·laboradors, i a la família Godó que ha donat el seu suport des de l'inici.”


Per la seva part Ana Godó ha explicat que “en la pròxima edició celebrarem les noces d'or del Trofeu, la meva família està molt orgullosa d'aquesta continuïtat, tant com socis del Club com promotors. Vull agrair al Real Club Nàutic de Barcelona i a tots els que fan possible que Barcelona aculli aquest esdeveniment”, i finalitza desitjant unes molt bones regates.


Pablo Garriga, comodor del RCNB i director de la regata, va aprofitar la seva intervenció per a donar els detalls tècnics: “en aquesta edició comptem amb setanta participants mancant tancament d'inscripcions, això és històric perquè l'última edició amb més participants va ser en 2015 coincidint amb el mundial de ORC, i comptem amb 13 nacionalitats representants confirmant que l'esdeveniment té un component internacional. Aquesta edició comptarà amb les grans eslores ORC 0-1 amb tres vaixells, la flota més nombrosa en ORC 2, i ORC 3-4 amb els vaixells més petits. També tenim una desena de monotips J70, classe per la qual el RCNB està fent una forta aposta, i s'està consolidant una flota de nivell molt elevat. I com a gran novetat, amb un èxit total i crec que inici d'una nova era en la navegació de creuer, comptem amb la classe ORC A Dues, aquesta incorporació ve donada per l'acolliment del Mundial de ORC A Dos 2023, un esdeveniment molt important en la qual esperem entre 100-130 embarcacions de diferents nacionalitats. Per a la classe ORC A Dues 23 vaixells inscrits i set recorreguts programats segons condicions meteorològiques, sis d'ells cap al nord, el més llarg arriba a les Illes Medes, i un recorregut cap al sud arribant a la Petroliera. És un gran repte i ens il·lusiona com a Club acollir aquesta nova classe en la qual veiem que es projecta el futur de la vela, a causa de la dificultat a vegades d'arribar a aconseguir tripulacions nombroses. A més en aquesta classe, la vela més aficionada té l'oportunitat de competir en recorreguts interessants. Volem que aquesta línia es consolidi i com a Club tenim un lideratge important.”


Gabriel Arranz, director de promoció i esdeveniments esportius de l’Ajuntament de Barcelona va afegir: “des de la Generalitat felicitem la junta Directiva per tenir un repte gran, estimulant, i molt potent, amb la celebració d'aquesta edició i la perspectiva del cinquanta aniversari del Trofeu, l'organització del Campionat Mundial de ORC 2023, i la implicació amb la Copa Amèrica en 2024, amb les converses que ja s'estan esdevenint amb Grant Dalton i l'equip New Zealand. Creiem que és un mandat prou important perquè la vela de la ciutat, la qual representeu, i la imatge que puguem donar de Barcelona al món des del sector nàutic, sigui perfecta.”


I tanca l'acte Josep March Claret, representant territorial de l’Esport a Barcelona: “des de la Generalitat gaudim amb veure com tornem a la normalitat amb la celebració d'aquest Trofeu i altres grans esdeveniments que se celebren a la ciutat. Tot és positiu per a crear activitat física, esport i negoci, i des de la Generalitat de Catalunya donarem tot el suport necessari.”


El 49 Trofeu de vela Conde de Godó, organitzat pel Reial Club Nàutic de Barcelona amb la col·laboració de la Real Federació Espanyola de Vela i la Federació Catalana de Vela, compta amb el suport de La Vanguardia, el Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Són col·laboradors Gramona, Estrella Damm, Royal Bliss, VIP Style Magazine, Veri, Isdin i Benfumat.