Els germans Alonso en 49er i l’equip Konitzer/Cantero en FX, campions d’Espanya

23 abr. 2021

En un dia tan simbòlic per a Barcelona i Catalunya com és la Diada de Sant Jordi -i en una jornada final marcada per l'absència de vent i de regates- els germans asturians Federico i Arturo Alonso, en 49er, i Conrad Konitzer i María Cantero, en FX, s'han proclamat campions d'Espanya 2021.

Els asturians del Real Club Astur de Regatas de Gijón han dominat el campionat de principi a fi, deixant sense opcions als seus més pròxims competidors, els balears del Real Club Náutico de Palma, Albert Torres i Elías Aretz que, finalment, s'han alçat amb el subcampionat. El tercer calaix del podi ha estat el més disputat, els catalans Pol i Álex Marsans del Club Nàutic d’Arenys de Mar -en un ajustat duel amb Andrés Barrio i Antonio Torrado, del Real Club Náutico de Gran Canaria i el Real Club Náutico Torrevieja s'han penjat el bronze. En la classificació general, la tripulació austríaca formada per Keanu Prettner i Jakob Flachberger, s'ha imposat amb claredat als seus adversaris, aconseguint sis primers de les nou proves celebrades.

Conrad Konitzer i María Cantero, del Club Nàutic Arenal i del Real Club Náutico de Gran Canaria, després d'empatar a punts amb Quicorras Urios i Filippo Binetti, del Real Club Náutico de Valencia, s'han emportat la preuada victòria. Per darrere dels subcampions valencians, les càntabres Marina Garau i Carlota García, del Club Marítimo San Antonio de la Playa i del Real Club Marítimo de Santander, es pugen al tercer graó del podi.

El campionat ha finalitzat amb el lliurament de trofeus, el qual ha estat presidit pel Sr. Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela.

Després del lliurament de premis, els germans Alonso han destacat “Ha estat una sort poder venir ja que per calendari no ens coincidia, ens estem preparant per als Jocs Olímpics, però al final vam trobar un forat i vam poder venir i competir contra tots els companys. Estem encantats d'haver estat en aquest Campionat d'Espanya”. Conrad Konitzer i María Cantero han declarat “Ha estat una oportunitat increïble poder treballar junts ja que habitualment naveguem per separat. Molt contents d’haver participat en aquest campionat, moltes gràcies a totes aquelles persones que ho han fet possible”.

El Campionat d'Espanya de Classes Olímpiques -organitzat conjuntament entre el Real Club Nàutic de Barcelona, ​​el Real Club Marítim de Marítim de Barcelona, ​​la Federació Catalana de Vela i amb la col·laboració de la Real Federación Española de Vela- seguirà de l'1 al 5 de setembre, també en les instal·lacions del Barcelona International Sailing Center, per a les classes 470, ILCA 7 i 6, IQ Foil.

CLASSIFICACIONS
GALERIA D'IMATGES DEL CAMPIONAT