Emeraude, Argyll, Hallowe’en i Grayling, guanyadors de la XV edició de la Puig Vela Clàssica

Creuer

18 jul. 2022
Font: RCNB
  • La falta de vent ha provocat la cancel·lació de la tercera jornada de competició
  • L'alta participació tant de regatistas com d'embarcacions ha garantit l'èxit d'aquesta quinzena edició.
  • Grant Dalton, organitzador de la Copa Amèrica, confirma amb la seva presència en el lliurament de premis la importància d'aquesta regata i de la capital catalana en el circuit internacional de velers clàssics

La XV edició de la Puig Vela Clàssica acaba enguany amb un alt nivell de participació tant per tripulacions, com pels vaixells clàssics participants, una trentena en total. En aquest sentit cal destacar,a més, la presència del Grant Dalton, organitzador de la Copa Amèrica que se celebrarà en el 2024 a Barcelona, qui seria l'encarregat de lliurar un trofeu a un dels guanyadors.

La tercera i última jornada de la XV Regata Puig Vela Clàssica Barcelona ha conclòs sense poder disputar l'última prova del programa esportiu. L'avui encara major bossa d'aire càlid que assola la península Ibèrica ha impedit generar els fluxos d'aire que generen la brisa tèrmica.

A les 13 hores, hora prevista per a la sortida, el comitè de regates va hissar la bandera d'ajornament confiant que la feble brisa augmentés d'intensitat. Lamentablement, la peculiar situació meteorològica no va deixar que es formés el vent de Garbí, i al caient de les 15 hores va decidir enviar a la flota a terra i cancel·lar la regata programada. Així doncs, la classificació general de les quatre categories participants quedava idèntica a la d'ahir.

Des del 13 de juliol fins avui, dissabte 16 de juliol, prop de 300 regatistes i 30 embarcacions de 9 nacionalitats diferents han competit en aigua del Mediterrani per alçar-se amb el triomf. Finalment, Emeraude, Argyll, Hallowe´en i Grayling han estat els vencedors en les seves respectives categories.

L'organització treballa ja amb la mirada posada en el 2023, any en què se celebrarà la XVI edició, i que serà l'avantsala de la Copa Amèrica que tindrà lloc en 2024 en aigües barcelonines.

Resultats i classificacions:​

Clasificación general final:

Clàssics

1. Emeraude (Itàlia)
2. Sea Fever (Espanya)
3. Kahurangi (Espanya)

Època Cangreja
1. Grayling (Gran Bretanya)
2. Malabar (Espanya)
3. Veronique (Alemània)

Època Bermudiana
1. Argyll (Gran Bretanya)
2. Almarán New York (Espanya)
3. Dione (Alemània)

Big Boat
1. Hallowe´en (Irlanda)
2. Sunshine (Malta)

GALERIA DEL LLIURAMENT DE PREMIS