Finalitza una espectacular 50a edició del Trofeu de Vela Conde de Godó

Creuer
28 maig 2023
Font: RCNB
  • Després de les dues regates costaneres disputades, victòria del Ia Orana en ORC A DOS
  • En monotips, el Balearia s'emporta la Women’s Cup i el Notícia la J 70
  • HM Hospitals, M8, Laplaza Assesors i Asterix guanyadors en ORC

Avui el vent de Garbí ha col·laborat perquè l'última jornada del Trofeu de vela Conde de Godó fos un èxit. Arrencant del rumb 185 i gairebé 11 nusos d'intensitat que ha anat augmentant d'intensitat progressivament fins a regalar uns excel·lents 17-18 en l'última prova, al mateix temps que la direcció anava rolant a la dreta i acabar en un 205°.

Els dos comitès de regata del Real Club Nàutic de Barcelona han estat molt precisos a no precipitar-se amb la primera sortida del dia, malgrat tenir les 15.00 hores com a temps límit per a donar l'última sortida del dia. No obstant això, han pogut finalitzar el màxim de proves permès, quatre per al monotip J 70 i tres per als ORC, completant-se aquesta 50 edició amb un total de 6 proves per als quatre grups de ORC i 9 proves en els J70 absolut i Women’s Cup. Gràcies a això, totes les categories han pogut descomptar dels seus casellers el pitjor resultat.

ORC A DOS
El Shaka (RCN Barcelona) del duo Iván Olive i Toni Pozo es van imposar en la segona regata costanera, amb el recorregut Barcelona-Blanes-Barcelona, que va finalitzar durant la passada matinada, després de 15 hores de navegació. La tripulació del Real Club Nàutic de Barcelona es va imposar per dos minuts en temps compensat al neerlandès Yelow Rose de Marten Jan Ringers , i per set al tercer classificat Ia Orana (CN VILANOVA) de Jordi Zaragoza.

En el còmput de les dues proves costaneres disputades, el Shaka i Ia Orana van aconseguir idèntics resultats parcials, un primer i un tercer. Però totes dues proves tenien diferent coeficient de puntuació. La Barcelona-Palamós-Barcelona de 100 milles multiplicava per 1,5 els resultats, mentre les 70 milles de la Barcelona-Blanes-Barcelona li atorgaven un coeficient de 1,3 punts. Tal que així, el primer classificat del Trofeu de vela Conde de Godó en ORC A DOS va ser el Ia Orana sumant 5,4 punts, pels 5,8 del Shaka. La tercera posició ha estat per al Smerit (CV Blanes) de Tito Moure amb 8,2 punts, fruit d'un segon en la primera prova i un quart en la d'ahir.

Canvi de líders en monotip
Els dos líders provisionals en monotip després de la jornada d'ahir, el Alcaidesa Marina en la conjunta de J 70 i el Dorsia Coviran en la Women’s Cup, han perdut la seva privilegiada posició.

El Noticia (RCN Barcelona) de Luis Martín Cabiedes ha sabut recuperar els quatre punts de desavantatge amb una destacada actuació (3-1-2-2), mentre que el grancanari Gustavo Martínez Doreste perdia les seves opcions en l'última i decisiva prova, en avançar-se al tret de sortida sense opció a esbandir el seu error. En les altres tres proves els seus parcials (2-4-1) li mantenien viu per al desenllaç final. El britànic Seriousfun (4-2-3-1) de Tony Hayward ha pogut defensar la seva tercera posició sense problemes.

La segona tripulació femenina classificada ahir, Baleria (RCN Palma) de Núria Bover sortia al camp de regates tres punts a baix del Dorsia Covirán (RCR Alacant), patronejat per la doble medallista olímpica Natalia Via Dufresne. Uns parcials incontestables (1-1-3-1) li han permès sumar 16 punts, quatre menys que el seu rival directe. Completava el podi les càntabres Braves (RCN Santander) amb 22 punts.
 
ORC
Tal com es presumia després de les tres proves disputades ahir, el desenllaç dels quatre grups de ORC ha estat incert fins a les línies d'arribada de la tercera i última prova d'avui.

Entre els vaixells més grans, ORC 1, el HM Hospitals – Hydra (1-2-3) pujava del tercer lloc provisional fins a la primera. El vaixell d'Oscar Chaves, amb els tres campions olímpics Fernando León, Pepote León i Kiko Sánchez Luna al costat del navegant oceànic Guillermo Altadill, avui van navegar més tranquils i segurs en prendre-li el pols al vaixell, en el qual no competien des d'el mes d'agost passat. El Rats on Fire de Rafael Carbonell, que partia líder, no ha pogut culminar la gesta d'alçar el seu catorzè Trofeu de vela Conde de Godó. Els seus parcials del dia (2-3-2) li empataven a 12 punts amb el HM Hospitals, que guanyava el desempat en incloure dos primers en els seus parcials, per cap del Rats on Fire. Tercer, a només un punt de tots dos es classificava l'Elena Nova, en el qual competia el president de la Real Federació Espanyola de vela Javier Sanz.

En ORC 2 el valencià M8 de José Luis Francés ha defensat el lideratge, controlant als seus perseguidors Elke del neerlandès Frans Rodenburg i al local Este És Unno de Francisco Soldevilla. Tots dos van sumar idèntics 10 punts, decantant-se a la segona plaça a favor del Elke.

Per un sol punt el Laplaza Assesors, (RCN Barcelona) d'Alexandre Laplaza patronejat per Carles Rodríguez, ha consolidat la primera posició en guanyar la tercera i decisiva prova del dia caseller. Per darrere d'ells es classificaven el Santina del suec Thomas Ruderwald, seguit per l'uruguaià Lady, que finalment ahir va ser desqualificat en la segona prova que ha pogut descartar.

Tampoc va haver-hi canvi de líder en ORC 4-5, anotant-se la victòria el Asterix (CN El Balís) de Guillermo Díaz, però sí que els dos següents esglaons del podi han canviat d'inquilins. El esCERT (RC Marítim Barcelona) de Manel Medina aconseguia uns bons parcials (3-2-1) de menys a més, que li ajudaven a pujar a la segona posició. El Seahili (RCN Barcelona) de Pere Pericot completava el podi.
 
CLASSIFICACIONS

ORC A DOS

1r, Ia Orana de Jordi Zaragoza del CN Vilanova (1,5 - 3,9) - 5,4 punts

2n, Shaka d'Ivan Olivé del RCNB (4,5 – 1,3) - 5,8 punts

3r, Smerit de Tito Moure del CV Blanes (3 -5,2)

Resultats complets

J 70

1r,  Noticia de Luis Martín Cabiedes del RCNB- 16 punts

2n,  Alcaidesa Marina de German Panei - 18 punts

3r,  Seriousfun de Tony Hayward - 23 punts

Resultats complets

WOMEN’S CUP

1r,  Balearia de Maria Bover - 16 punts

2n,  Doria Coviran Nuria Sánchez - 20 punts

3r,  Bravas d'Eva González - 22 punts

Resultats complets

ORC 1-2

1r, HM Hospitales - Hydra d'Oscar Chaves (CN El Balís) - 12 punts

2n, Rats On Fire de Rafael Carbonell (CV Blanes) - 12 punts

3r, Elena Nova de Javier Sanz i Christian Plump - 13 punts

Resultats complets

ORC 2

1r, M8 de Jose Luis Francés - 8 punts

2n, Elke de Frans Rodenburg -10 punts

3r, Es Tes Unno de Francesc Soldevilla (RCNB) 10 punts

Resultats complets

ORC 3

1r, Laplaza Assesors d'Alexandre Laplaza (RCNB) - 8 punts

2n, Santina de Thomas Rudewals - 9 punts

3r, Lady d'Hermogenes Gilberto - 11 punts

Resultats complets

ORC  4-5

1r, Asterix d'Angel Ovejas (CN El Balís) - 9 punts

2n, esCERT de Manel Medina (RCMB) - 12 punts

3r, Swahili de Pere Pericot (RCNB) 13 punts

Resultats complets