Jana i Martina Rahola, subcampiones d’Europa de 420 en categoria sub17

11 jul. 2024

Jana i Martina Rahola, regatistes del Club Nàutic El Balís, s'han proclamat subcampiones d'Europa en la categoria sub17 de 420 al campionat disputat a Portorož, Eslovènia. Aquesta fita destaca l'excel·lent rendiment i la dedicació de les joves esportistes catalanes. A més, Pol Mateu i Quim Serrà, també del CN El Balís, han aconseguit una meritòria cinquena posició en la categoria masculina, mentre que Pau Llibre i Alberto Marsans, del Club Nàutic el Balís, han finalitzat en la tretzena posició.

Un total de 244 tripulacions procedents de 22 països han competit des de l'1 al 9 de juliol en dos camps de regates situats en aigües eslovenes, en el marc del Campionat d'Europa 420 Open celebrat a Portorož. Després d'una jornada dedicada als mesuraments, muntatges i preparatius, els participants van realitzar diverses sessions d'entrenament abans d'iniciar la competició, que ha consistit en un total d'onze proves disputades durant sis intensos dies.

Els tres primers dies del campionat es van celebrar un total de sis proves, les quals van ser classificatòries per a les sèries finals. Les regatistes van navegar amb gran destresa tant amb poc vent, que en els primers dies va ser tèrmic i estable a 7 nusos, com amb les condicions més inestables de l'últim dia de classificatòries, amb vents intensos de fins a 18 nusos.

Aquest campionat ha posat de manifest el gran nivell dels nostres regatistes, que han demostrat estar a l'altura dels millors equips europeus. La Federació Catalana de Vela felicita a tots els participants i, especialment, a Jana i Martina Rahola pel seu subcampionat.