Jordi Xammar i Nico Rodríguez, subcampions d’Europa de 470

10 maig 2021

Jordi Xammar i Nico Rodríguez es pengen la medalla de plata europea de 470 al campionat celebrat a Vilamoura del 2 al 7 de maig. El català i el gallec, després de ser molt regulars durant tota la setmana, arribaven a la Medal Race amb la medalla de bronze assegurada i amb opcions de lluitar per l'or. En la jornada decisiva, el Jordi i el Nico va realitzar una molt bona sortida i matemàticament arrebataven la primera posició a la tripulació francesa. A mitja prova, van ser penalitzats i van perdre tota opció de penjar-se l'or però amb possibilitats de lluitar per la plata. Finalment, van saber gestionar l'avantatge front la tripulació sueca, situada en tercera posició, i van proclamar-se subcampions d'Europa a l'últim gran esdeveniment de 470 previ als Jocs Olímpics d'Enoshima. 

En 470 femení, Sílvia Mas i Patricia Cantero, després de realitzar un excel·lent campionat i inclús liderar-lo, van ser penalitzades a la Medal Race i malauradament van quedar-se a les portes del podi amb una 4a posició a 7 punts de les 3es classificades. 

En categoria mixta, els juvenils Nacho Dávila i María González segueixen progressant i amb una molt bona dinàmica competitiva, van finalitzar 22es. 

Ara toca preparar-se de valent per la gran fita olímpica que se celebrarà en aigües japoneses.