Jordi Xammar i Sílvia Mas, bronze i or al Mundial de 470

15 març 2021

Dos catalans triomfen al Mundial de 470 celebrat del 5 al 13 de març a Vilamoura, Portugal. Per una banda, Jordi Xammar (CN Garraf) fent parella amb el gallec Nico Rodríguez s'ha penjat el bronze en categoria masculina. Per l'altra, Sílvia Mas (sòcia d'Honor del CN El Masnou i regatista del CN Arenal de Mallorca) i la canària Patricia Cantero s'han penjat l'or en categoria femenina. Un gran resultat que certifica les seves opcions per somiar amb el podi -i qui sap si l'or- als Jocs Olímpics que se celebraran aquest estiu a Tòquio. 

Jordi Xammar ha destacat: “Estem contents; ha estat un mundial difícil però és una nova medalla en un mundial de manera consecutiva (plata 2019) i això és per a estar orgullosos del treball. Ara i de cara als JJOO hem de continuar treballant molt, queden poc més de tres mesos i anirem "a tope". D'aquest mundial hem tret conclusions molt positives que segur ens ajuden de cara a Tòquio”.

Sílvia Mas ha destacat: “No se què dir; estic en un núvol, perquè la setmana i més el dia d'avui ha estat molt, molt complicada. Hem treballat moltíssim per a ser aquí. Hem guanyat un mundial molt barallat i em queda al cap que, a més, estigui serà l'últim mundial de 470 femení que es faci.”

En 470 masculí la victòria va ser pels suecs Dahlberg/Bergström i la plata pels portuguesos Costa/Costa. En femení, la plata se la van penjar les holandeses Zegers/Berkhout i el bronze, per les italianes Berta/Caruso.

Cal destacar que al Mundial hi ha participat una altra tripulació catalana, els regatistes juvenils del Balís Nacho Dávila i Maria González que en el seu primer any en categoria mixta de 470 han completat un bon campionat on han anat de menys a més i que els hi ha de servir com una gran experiència de cara el futur. 

Gaudeix de la Medal Race en aquest vídeo: