“Josele” Doreste arriba líder a la jornada final del Mundial ILCA Masters

19 nov. 2021

El sisè i penúltim dia de regates del Mundial ILCA Masters que, del 13 al 20 de novembre, es disputa a Barcelona, ens ha deixat dues noves proves i tres campions virtuals en ILCA 6: el britànic Jon Emmett en categoria Apprentice i els estatunidencs Bill Symes en categoria Grand Grand Master i Peter Seidenberg en categoria Legend.

Per quart dia consecutiu, els 239 regatistes han anat a l'aigua ben d’hora, sobre les 08.00 hores, per a tractar d'assegurar la celebració de totes les proves programades i, novament, l'estratègia ha funcionat. El vent de nord-oest, encara que amb menys intensitat que els últims tres dies, no s'ha perdut la cita i ha permès celebrar les dues proves del penúltim dia del campionat. Sobre les 12.00 hores tots els regatistes estaven en terra.

Mancant una jornada, els ILCA 7 han celebrat deu de les dotze regates del campionat. En ILCA 6, els Apprentices, els Grand Grand Masters i els Legends sumen onze de les dotze proves i els Masters i Grand Masters, deu.

“Josele” Doreste, regatista del Club Nàutic Port d’Aro, acaricia el títol dels Grand Grand Masters en ILCA 7 amb set punts d'avantatge sobre el segon classificat; Miquel Noguer, regatista del Club Nàutic Masnou, es manté segon dels Grand Masters de ILCA 6 i haurà de vigilar de reüll al tercer classificat, a tan sols dos punts de distància; el malagueny Arturo Reina, regatista del Real Club Náutico Estepona, es consolida en la segona posició dels Apprentice, per davant del català David González, del Real Club Nàutic de Barcelona; Jose Maria Van der Ploeg, del Club Nàutic el Balís, se situa a tan sols un punt de pujar al podi dels Grand Masters de ILCA 7; i Mónica Azón, regatista del Club Nàutic d’Arenys de Mar, recupera la tercera posició i té a tir el subcampionat ILCA 6 categoria Masters.

A més de Doreste, els altres líders en ILCA 7 són el belga Wannes Van Laer, que es disputarà el títol amb el polonès Maciej Grabowski en Apprentice; l'estatunidenc Ernesto Rodríguez, que té el títol a tocar en Màster; i el també estatunidenc Robert Hallawell en Grand Master.

En ILCA 6, el britànic Jon Emmett, l'estatunidenc Bill Symes i l'estatunidenc Peter Seidenberg són virtualment campions. El suec Stefan Eriksson recupera el lideratge enfront del francès Jean-Christophe Leydet en categoria Màster i el francès Gilles Coadou ho té tot de cara per a proclamar-se campió per davant de Noguer en categoria Grand Master.

L'última jornada també es disputarà d'hora, el senyal d'atenció està programada a les 09.00 hores i es buscarà completar les 12 proves programades del campionat. Les condicions seran similars a les del divendres.