La borrasca Ciarán, protagonista del primer dia de la Nacra 15 European Super Series a Barcelona

03 nov. 2023

La borrasca Ciarán, que està sacsejant tota la península, ha estat la protagonista de la primera jornada de la Nacra 15 European Super Series a Barcelona. Les fortes ratxes de vent, que han superat els 30 nusos, han obligat les 41 tripulacions a quedar-se a terra durant més de 3 hores fins que la intensitat del vent s'ha estabilitzat en uns 15 nusos i s'ha donat la senyal de Delta. Ja a l'aigua, s’ha intentat celebrar una primera màniga, però a la meitat de la prova s’ha cancel·lat per un augment sobtat de la intensitat del vent que ha obligat a la flota a tornar a terra.

La jornada de demà es preveu més benèvola en quant a la meteorologia i els regatistes hauran de matinar més del previst per poder recuperar les regates pendents de la jornada d'avui.

El director de la regata, Aleix Ballester, es mostra confiat ja que les previsions pels pròxims dos dies són bones: "Les circumstàncies d'avui han estat excepcionals i tot apunta a que podrem disputar les dues properes jornades sense problemes, sempre vetllant per la seguretat de tots els regatistes".

Així doncs, el desenllaç per conèixer el guanyador d'aquest circuit internacional de la classe juvenil Nacra 15 es manté, i mai millor dit, en l'aire. Les dues tripulacions que encapçalen la classificació empatades a punts -els britànics Sam Cox i Sophie Raven i els belgues Mateo Leclercq i Pinsart Mathieu- demà tindran una nova oportunitat per mesurar les seves forces i posar terres de per mig.

Les dues tripulacions locals, les formades pels germans Daniel i Nora García de la Casa, subcampions del món l'any 2022, d'una banda, i, per l'altra, la formada per Pere Rentería i Mariona Ventura, esperen donar el millor de si demà navegant en les seves aigües.

GALERIA D'IMATGES