Tret de sortida a la campanya “Porta’m” per reduir l’ús d’ampolles de plàstic als clubs i escoles de vela de Catalunya

15 juny 2021

Sota el lema “Per un mar sense plàstics”, 16 clubs i escoles de vela de Catalunya han iniciat la campanya “Porta’m” -impulsada per la Federació Catalana de Vela i Ports de la Generalitat- per a oferir una alternativa sostenible a les ampolles de plàstic d’un sol ús i instaurar bons hàbits entre els navegants.

Aquesta campanya consisteix en respondre un qüestionari mediambiental, relacionat amb la repercussió d’utilitzar indiscriminadament ampolles de plàstic, per tal d’obtenir una ampolla metàl·lica reutilitzable.

Els clubs i les escoles de vela afiliades a la Federació que s’hi han adherit són: CN El Balís, CN Cambrils, CN Salou, CV Blanes, CNCB & CV Palamós, GEN Roses, Club Vela Calella, CN Masnou, CN l’Escala, CN Vilanova, RCN Tarragona, CN Sitges, CN Port de la Selva i CN Sant Feliu de Guíxols, RocRoi i EmpuriaBrava Sailing.

“Porta’m” va presentar-se durant el Congrés de la Vela celebrat al febrer de 2020 i estava previst que s’iniciés al març del mateix any, però la pandèmia de la Covid-19 va obligar a ajornar l’inici quan les condicions fossin més segures. 

El projecte s’emmarca dintre del Manual de bones pràctiques del navegant, que van presentar les dues entitats l’any 2018. Aquest manual està dirigit a esportistes, professionals dels sector, escolars i navegants que desenvolupen activitats en un port i té com a objectius fomentar la vela i contribuir a la conscienciació dels navegants perquè apliquin les bones pràctiques en el desenvolupament de la seva activitat.

Sense cap mena de dubte, una nova mostra del compromís de la vela catalana i Ports de la Generalitat amb el medi ambient per donar resposta a l’emergència climàtica declarada a Catalunya i tot el món.

Hidratem consciències, reduïm residus.