La Federació Catalana de Vela inicia l’estudi “Dones a l’esport de la vela”

08 març 2022

La Federació Catalana de Vela, aprofitant el Dia Internacional de les Dones que se celebra el 8 de març, ha anunciat que posa en marxa, gràcies a la col·laboració de la secretaria general de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, l’estudi “Dones a l’esport de la vela”. Aquest estudi té per objectiu identificar punts de millora i implementar accions concretes en matèria d'igualtat, paritat i equitat.

L’estudi neix de la percepció que, malgrat que la vela és un esport privilegiat que disposa de totes les condicions per esdevenir plenament igualitari i paritari, continuen existint, a la societat en general, barreres relacionades amb estereotips de gènere que es repliquen també a aquest esport. 

En la primera fase de l’estudi, mitjançant un qüestionari que respondran els federats i les federades, abans del 31 de març, es recopilaran les dades que, posteriorment, s’analitzaran per tal d’extreure’n unes conclusions que serviran per definir accions concretes. 

Aquest estudi s’emmarca dintre del programa Vela d’Igualtat de la Federació Catalana de Vela, un programa de l’àrea social de la Federació que té la finalitat de lluitar contra la desigualtat de gènere, arribant a una situació d'igualtat real i demostrar que l'esport de la vela està a l'abast de tots dos gèneres.

A més a més de l’inici d’aquest estudi, la Federació va engegar un concurs fotogràfic "Dones i Mar", on s’han presentat més d’un centenar de fotografies, per a reivindicar la figura de la dona i el mar.