La Federació i la Generalitat cooperen en favor dels clubs de platja afectats per la Llei de Costes de l’Estat

30 des. 2021

El 28 de desembre, en una reunió mantinguda entre la Federació Catalana de Vela i la Secretaria de Territori i Mobilitat del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori per tractar la situació dels clubs de platja afectats pel Reglament General de Costes de l’Estat, ambdues entitats han traçat conjuntament les línies d’actuació i de treball per trobar la solució que permeti la continuïtat de tots aquests clubs. 

Les principals línies d’actuació acordades són la presentació d’al·legacions a la modificació del Reglament de Costes, actualment i fins al 7 de gener en tràmit d’informació pública; demanar a l’Estat que aquests clubs passin a estar adscrits a zona portuària, prestant serveis de caràcter portuari a les embarcacions que ho necessitin; i demanar una reunió amb la vicepresidenta Tercera del Govern Espanyol i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Sra. Teresa Ribera Rodríguez, per tal de comptar amb la complicitat i conformitat d’aquest Ministeri que, al cap i a la fi, té l’última potestat de resoldre aquesta problemàtica.

Cal destacar que l'adscripció a zona portuària té un recorregut molt més llarg que el tràmit d’una modificació reglamentària tramitada en un Consell de Ministres, a més de requerir d’una voluntat política per part de l’Estat de cedir aquesta competència que en l’actualitat no es dona. No obstant això, es treballarà també en aquesta via, tot i que la urgència d’aturar els expedients derivats de l’actual reglament de costes recomanen instar la seva modificació com la manera més immediata per a resoldre la situació.

Per part de la Federació, a la reunió hi ha assistit el president de la Federació Catalana de Vela, Sr. Xavier Torres, i la presidenta de la Comissió de Clubs de Platja de la Federació, Sra. Sònia Oliveras; per part de la Generalitat, el secretari de Territori i Mobilitat, Sr. Isidre Gavín, el director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Sr. Jesús Fierro, la directora general de Transports i Mobilitat, Sra. Mercè Rius i el director de Ports de la Generalitat, Sr. Pere Vila.

Podeu consultar la nota de premsa de la Generalitat en aquest enllaç