La Universitat de Barcelona inicia un estudi de la Vela Catalana

04 feb. 2022

Des de la Federació Catalana de Vela s’ha encarregat un estudi a la Universitat de Barcelona per a conèixer l’impacte social, econòmic i local de l’esport de la vela en els municipis del litoral català. El resultat d’aquest estudi servirà per apropar-nos d’una manera fidedigna la realitat i el context actual del nostre esport.

En la primera fase de l'estudi, s'ha demanat als clubs de la Vela Catalana que responguin a un qüestionari per nodrir l'estudi de dades i veracitat. A més a més d'aquest qüestionari, la Universitat de Barcelona recopilarà tota aquella informació que sigui rellevant de l'esport de la vela.

En la segona fase, amb l'anàlisi de totes les dades i informació, la Universitat de Barcelona elaborarà un document amb les conclusions que servirà per mostrar la salut del sector i tot el que aporta a la societat.

Aquest estudi s’emmarca dins la campanya “Defensem la Vela” i posarà en valor la gran tasca que tots els clubs fan dia rere dia i en relleu els greuges d’algunes lleis o decisions polítiques com ara és, entre d’altres, la Llei de Ports i el Reglament de Costes.