La circumscripció de Catalunya escull els seus representants de l´Assemblea de la Real Federación Española de Vela i sis catalans són escollits a la circumscripció agrupada

02 feb. 2021

El passat dissabte, 30 de gener va celebrar-se a les instal·lacions del Barcelona International Sailing Center la jornada electoral per escollir els cinc representants catalans de l’estament d’esportistes a l'Assemblea de la RFEV. També foren convocades les eleccions per escollir els 11 Clubs que han de representar a la vela catalana a l’Assemblea. En aquest cas no va ser necessari la celebració d’eleccions doncs el nombre de Clubs candidats era idèntic al de places assembleistes a cubrir.

La jornada va celebrar-se en un molt bon ambient i va gaudir d’una participació del 23% del cens electoral, xifra clarament superior a la d’altres processos electorals, malgrat les limitacions de la situació pandèmica.

Es varen presentar 10 esportistes, coordinats en dues candidatures, amb els següents resultats:

 

Cristina Pujol Bajo _____________ 84 vots

Isaac Vilà Batista ______________ 80 vots

Joaquim Barenys de Lacha ______ 77 vots

Àlex Muscat Diaz ______________ 76 vots

Luis Camacho López ___________ 74 vots

 

Ana Pujol Rius ________________ 50 vots

Joaquim Esteba Suquet _________ 47 vots

Marta Eroles Asensio ___________ 44 vots

Jesús Turró Homedes __________  41 vots

Elena Sáez de Juan ____________ 39 vots

 

El resultat de les eleccions va ser clarament favorable als membres d’una mateixa candidatura, resultant tots escollits amb un ampli marge de vots sobre els altres candidats. La candidatura guanyadora va rebre, en conjunt, el 64% dels vots.

 

La candidatura guanyadora destaca per estar formada per navegants joves i molt actius a les respectives flotes: Cristina Pujol i Àlex Muscat (regatistes en preparació olímpica de les classes Làser i Finn respectivament), Isaac Vilà (regatista de la classe Europa), Luis Camacho (regatista de la classe Windsurf) i Joaquim Barenys (regatista de la classe Creuer).

 

Onze Clubs representants de la Vela Catalana a l’Assemblea de la RFEV 

Juntament amb els esportistes escollits, la Vela Catalana estarà representada a l’Assemblea pels següents 11 Clubs: Club Nàutic Costa Brava Club & Club Vela Palamós, Club Nàutic el Balís, Club Vela Blanes, GEN Roses,  Club Nàutic Cambrils, Club Nàutic Sitges, Club Nàutic Vilanova, Club Marítim Torredembarra, Club Nàutic Masnou, Club Nàutic Salou i Club Nàutic Sant Feliu de Guixols.

 

Pepe Martínez, candidat dels assembleistes de la circumscripció de Catalunya a president de la RFEV

Com ja havien manifestat en presentar la seva candidatura, tots els esportistes i clubs escollits per la circumscripció de Catalunya a l’Assemblea de la RFEV, donen el seu recolzament a la candidatura del valencià Pepe Martínez com a nou president de la RFEV. 

D’acord amb el sentiment majoritari, reflexat de forma clara a les eleccions, i d’acord també amb el criteri de la Junta Directiva, la Federació Catalana de Vela també dóna el seu recolzament al candidat Sr. Pepe Martínez, doncs el seu programa és el que millor encaixa en el model de gestió i d’entendre la pràctica de la vela de la Federació.
 

Sis catalans són escollits a la circumscripció estatal agrupada

Al mateix temps han estat escollits a la circumscripció estatal agrupada els catalans Luis Mas Depares, Sandra Azón Canalda, Ramon Aiximeno Mostajo, Marc Lladó Duran, Antonio Rivas Mas i Cristòfol Morales Ramos en els estaments d’esportistes DAN, tècnics i jutges.

 

6 de març, Assemblea de la RFEV

El proper 6 de març es celebrarà l’Assemblea de la RFEV on federacions autonòmiques, clubs, tècnics, jutges i esportistes votaran per escollir el nou president.

Podeu consultar la composició provisional de membres de l’Assemblea en el enllaç: https://bit.ly/3at1nBs