La Vela Catalana guanya la Copa d’Espanya de 420 i aconsegueix tres podis

17 maig 2023

Jornada final d'infart en aigües de la ria d'Arousa. El tercer i últim dia de regates de la Copa d'Espanya de 420 ha estat d'allò més atapeït. Amb tres tripulacions al capdavant separades per només dos punts, les tres últimes proves disputades han estat decisives per a un triomf que finalment ha anat a parar a les mans dels catalans Sebastian Riquelme i Miquel Pérez, del Club Nàutic el Balís.

No es van equivocar els comunicats meteorològics. La tercera i última jornada de competició va rebre a les 60 tripulacions participants amb vents forts de component nord-est, arribant a fregar els 20 nusos d'intensitat en uns certs moments del matí. Amb aquestes condicions i tot per decidir, la flota va sortir a l'aigua disposada a donar la seva cent per cent en aquest últim assalt en el camp de regates.

Tres quarts llocs van ser suficients perquè l'equip català format per Sebastian Riquelme i Miquel Pérez, del Club Nàutic el Balís, pogués mantenir el seu lideratge fins al final, convertint-se així en vencedors absoluts de la Copa d'Espanya. Ho van fer, a més, amb quatre punts d'avantatge sobre els segons classificats. 

Cal recordar que la parella Riquelme / Pérez també va aconseguir el Campionat d’Espanya d’aquesta classe disputada a principis d’abril a Gran Canària. Un espectacular doblet que els consolida com els grans dominadors de la classe

En la classificació femenina, Nora Garcia i Mariona Ventura, regatistes del Club Nàutic el Masnou, aconseguien la tercera posició del podi. A més a més, també assolien el subcampionat en categoria sub19. En sub17, les també regatistes masnovines Inés Sanz i Lucía Isabela Baurier es penjaven el bronze. 

A banda de la Copa i els podis, la Vela Catalana també posicionava a dos tripulacions entre els deu primers: Pol Mateu i Alejandro de Maqua (CN El Balís) en sisena posició i Pau Llibre i Alberto Marsans (CN El Balís) en setena.

Des de la Federació Catalana de Vela volem donar l'enhorabona i mostrar la nostra felicitat i admiració per tota la flota desplaçada a Villagarcia d'Aurosa.

CLASSIFICACIÓ