La Vela Catalana, protagonista del Saló Nàutic 2021

19 oct. 2021

Del 12 al 17 d’octubre, durant el transcurs del Saló Nàutic, celebrat en el Port Vell de Barcelona, la Vela Catalana s’ha vestit amb les seves millors gales per mostrar als assistents d’aquest esdeveniment internacional totes les bondats d’aquest esport, tant en l’aspecte esportiu com en matèria de sostenibilitat, un dels plats forts d’aquesta edició. 

En l'àmbit esportiu un dels actes que va generar més expectació entre els assistents va ser la celebració d’un homenatge, celebrat en l’Espai del Mar, als 3 regatistes olímpics de la Vela Catalana a Tokio 2021: el Jordi Xammar (CN Garraf), el Florian Trittel (CN El Balís) i la Cristina Pujol (CN Port d’Aro). L’acte va omplir de bot a bot aquest espai i els protagonistes van emocionar als presents amb les seves vivències i la seva simpatia. L’homenatge va estar presidit pel president de la Federació, Xavier Torres, i pel director del CAR de Sant Cugat, Ramon Terrassa. 

En matèria de sostenibilitat, la Federació, conjuntament amb el Saló Nàutic, va realitzar la campanya “SOStenible, el mar ens necessita!” de conscienciació mediambiental entre els assistents. Aquesta campanya consistia en el fet que per aconseguir un clauer de suro s’havia de respondre un qüestionari mediambiental. La campanya va ser tot un èxit i es van exhaurir els clauers.

Cal destacar que tots els materials decoratius de l’stand de la Federació van ser realitzats amb materials de baix impacte mediambiental com són el cartó i la fusta.

A més a més de la sostenibilitat, la Federació va mostrar tots els valors implícits en l’esport de la vela mitjançant una exposició fotogràfica anomenada “Els valors de la vela”.

Per fomentar la pràctica esportiva de la vela, la Federació va organitzar diàriament sortides a vela gratuïtes amb instructor. Al voltant de 130 persones van provar per primera vegada la vela. 

Els clubs de la Vela Catalana van aprofitar el Saló per presentar tota mena de regates del calendari català de vela lleugera i de creuer.  A l’stand de la Federació, el CV Calella va presentar la regata EURO ILCA Masters Cup que se celebrarà del 28 d’abril a l’1 de maig. 

Un altre acte que va celebrar-se a l’stand de la Federació va ser el “Dimecres de Vela” especial “Processos administratius d’obligat compliment pels clubs”, a càrrec de Iolanda Latorre, especialista de la matèria del bufet Latorre Legal & Consulting.

El programa el Far de Ràdio la Xarxa van realitzar el programa en directe des de l’stand de la Vela Catalana i van aprofitar per entrevistar al vicepresident esportiu de la Federació, Joaquim Barenys