La vela es mou per a modificar la Ley de Costas

16 des. 2021
  • S'obre un procés administratiu per a presentar al·legacions per a modificar el Reglamento General de Costas del Estado. 

  • La Federació Catalana de Vela impulsa una participació massiva de tot el col·lectiu de la vela.

  • El 7 de gener és la data límit per a presentar al·legacions.

 

S'obre un nou i esperançador capítol per als clubs amenaçats amb l'enderrocament per la Ley de Costas . El passat 17 de novembre, el Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico va modificar el Reglamento General de Costas del Estado però cap de les modificacions introduïdes soluciona la situació de vulnerabilitat i indefensió en la qual es troben tots aquests clubs. Malgrat això, aquest fet obre un procés per a presentar, fins al 7 de gener, al·legacions per a la modificació d'aquest reglament.

Per aquest motiu, des de la Federació Catalana de Vela, s'ha vist aquest procés per a presentar al·legacions com una oportunitat per a, mitjançant la força i la pressió de tot el col·lectiu, modificar el Reglamento General de Costas en benefici dels clubs afectats i de l'esport de la vela. En conseqüència, la federació ha redactat un document descarregable amb les al·legacions pertinents que solucionarien el conflicte perquè, de manera particular o institucional, tot aquell que ho desitgi l'enviï digitalment al Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (a l'adreça bzn-aj-dpmt@miteco.es).

Aquesta acció promoguda per la Federació Catalana de Vela, s'engloba dins de la campanya “Defensem la Vela”. Una campanya, consensuada pels diferents comitès que treballen per a la resolució del conflicte que afecta a tots aquests clubs, que vetlla pels interessos i drets dels clubs de platja i de port de la Vela Catalana.

Totes les accions emmarcades dins d'aquesta campanya, mitjançant estratègies conjuntes, legals i administratives, tenen per objectiu posar en valor i defensar l'impacte i el retorn de l'esport de la vela en els municipis i en el conjunt de la ciutadania.

Aquesta campanya neix en 2018 i des de llavors ha fet front amb determinació totes les traves jurídiques i legals amb les quals s'han trobat aquests clubs, garantint que tots ells tinguin un suport institucional.

WEB DE L'ACCIÓ