L’equip ’DutchSail Janssen de Jong’ guanya la Final Youth Foiling Gold Cup 69F celebrada a Barcelona

07 nov. 2022
Font: MD

L'equip holandès 'DutchSail Janssen de Jong' ha guanyat la Final Youth Foiling Gold Cup 69F en Marina Vela Barcelona. Els neerlandesos han dominat les tres regates d'aquest diumenge i la match-race final contra el segon classificat, 'Groupe Atlantic'. L'equip 'Black Salmon Argentina' ha acabat tercer.

Les condicions de navegació han estat immillorables en l'últim dia de la Final Youth Foiling Gold Cup 69F, que va començar el dijous passat en Marina Vela Barcelona. Els sis equips finalistes es van reptar a tres regates per a determinar els dos millors, que van accedir al match-race final.

'DutchSail Janssen de Jong' (NED) va guanyar la Final Fleet Races, però el desafiament pel segon lloc es va mantenir entre 'Groupe Atlantic' (FRA) i 'Team Black Salmon l'Argentina' (ARG). L'argentí va barallar, però van ser els francesos els qui van mantenir el seu avantatge per a unir-se als holandesos en el match-*race.

Les dues sèries finals, van tenir les millors condicions per a navegar i volar amb els foiling. Els holandesos van rebre una penalització per part de l'àrbitre, a l'inici de la regata, però es van recuperar ràpidament del desavantatge, van envoltar la primera balisa per davant dels francesos i van avantatjar, d'aquí a la meta, després de dues voltes ràpides.

Els francesos van tenir bandera vermella en l'anada de la segona sèrie, la qual cosa va avantatjar a 'DutchSail Janssen de Jong' per davant del 'Groupe Atlantic', que no els va permetre prendre el relleu més. Van travessar la línia de meta els primers i les celebracions van començar amb tots els vaixells d'espectadors que seguien la carrera fent sonar les seves botzines i unint-se al feliç vaixell holandès.

Cas van Dongen, Ismene Usman i Eliott Savelon van estar acompanyats pels seus entrenadors Scipio Houtman i PJ Postma, i la il·lusió es va prolongar fins al lliurament de premis en la plaça de Marina Vela Barcelona, on els tres millors equips van rebre els seus premis econòmics per a assistir l'any vinent a la nova edició de la Youth Foiling Gold Cup.

Premi de 40.000€ al primer, 'DutchSail Janssen de Jong', 20.000€ al segon classificat, 'Groupe Atlantic', i 10.000€ al tercer, 'Team Black Salmon Argentina', per a tornar i assistir l'any vinent a la Youth Foiling Gold Cup 2022.

“Guanyar dos de les tres regates de flota sens dubte ens va donar un impuls de confiança per al que vindria després”, va comentar Cas van Dongen, timó de DutchSail Janssen de Jong. “Ens havíem preparat per a aquest moment i volíem estar en la nostra millor forma en el match-racing. Crec que ho estàvem, i estic molt orgullós de l'equip. Em va encantar acabar amb un duel i estic orgullós que l'hàgim guanyat”.

“El nostre objectiu era estar entre els dos primers equips i l'aconseguim, així que estem feliços”, va explicar Clement Cron, director de Groupe Atlantic. “Ens va encantar la batalla entre els dos millors, així que cal tornar l'any que ve per a estar millor o guanyar”, va concloure.

En aquesta prova del circuit, organitzada pel CN Vilassar de Mar, hi havia un equip representant a la Vela Catalana i al CN Vilassar de Mar format per: Marina Giralt, Joana Giralt, Nacho Davila i Max Rondeau.