L’Esport Blau Escolar, un dels pilars del Pla Estratègic de l’Esport Escolar 2020-2030 a Catalunya

27 nov. 2020

Aquest passat 19 de novembre el Consell Català de l’Esport va celebrar l’12a reunió de la Comissió de Seguiment de l’esport escolar a Catalunya, presidida pel director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, en la qual els seus membres van aprovar l’actualització del Pla Estratègic de l’Esport Escolar a Catalunya (PEEC) 2020-2030. 

En aquesta actualització del Pla Estratègic s’inclou, com a novetat, l’Esport Blau Escolar. Aquest programa de Vela Escolar impulsat per la Federació Catalana de Vela -engegat conjuntament amb la secretaria general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, el departament d’Educació i els Consells Esportius– segueix amb el full de ruta establert l’any 2017: aproximar i promoure la vela entre els alumnes de 5è dels centres educatius del litoral català de manera progressiva.

En l’edició d’enguany els municipis participants són: Roses, l’Escala, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Blanes, Arenys de Mar, Mataró, Badalona, el Prat del Llobregat, Castelldefels, Sitges, Vilanova i la Geltrú i l’Ampolla. L’any vinent s’espera que se sumin 4 nous municipis.

Malgrat les noves mesures decretades per la Generalitat de Catalunya per fer front la COVID-19, donat que es tracta d’un programa integrat a l’assignatura d’Educació Física que es practica a l’aire lliure on no hi ha contacte físic, aquest programa no s’ha vist afectat i els nens i nenes poden navegar amb total normalitat, sempre seguint les normes, pautes i mesures de seguretat i higiene per evitar el contagi i la propagació de la pandèmia.