L’esport de la vela, protagonista de la presentació del ‘Pavelló Blau’

07 abr. 2022

L’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Barcelona Esports (IBE) han presentat el 'Pavelló Blau'. Un projecte que neix per a potenciar i millorar el front marítim de la ciutat de Barcelona, des del Port Vell fins al Port del Fòrum, amb l’objectiu de consolidar-lo com l’espai més gran per a la pràctica esportiva a l’aire lliure. Un espai on puguin conviure de forma equilibrada múltiples activitats esportives d’aigua, sorra i terra. Un projecte viu i en constant evolució obert a donar la benvinguda a noves activitats i tendències esportives. 

Una de les grans fites d’aquest projecte serà articular i posar en valor els més de 40 esports i activitats esportives diferents perquè es practiquin amb totes les garanties. Per a aconseguir-ho es crearan i ordenaran diferents espais al llarg dels 5 quilòmetres de litoral.

En l’acte de presentació la vela ha estat protagonista perquè va ser l’esport que, ara ja fa 30 anys, amb la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona, va obrir Barcelona al mar i que serà determinant perquè l’any 2030 aquest projecte sigui tota una realitat. A més a més, Nora García de la Casa, regatista i Millor Navegant del 2020, ha estat una de les quatre ambaixadores del projecte. 

El projecte ha estat presentat pel primer tinent alcalde de la ciutat de Barcelona, Jaume Collboni, i el regidor d’esports, David Escudé. En el seu parlament Collboni ha destacat ​​"Reprenem les ganes de viure la mar de la mà de les entitats esportives. Volem que sigui un espai de pràctiques esportives on el sostre és el cel i les parets són la mar i Barcelona. Això és el 'Pavelló Blau'". Per la seva banda, Escudé ha destacat a l’inici del seu parlament que va ser la Federació Catalana de Vela qui va fer obrir els ulls als dirigents polítics que Barcelona gaudeix d’un gran equipament per explorar, fent referència al mar i les instal·lacions nàutiques de la ciutat. Escudé ha afegit que “Avui llevem l'àncora i comencem la gran revolució esportiva del Front Litoral de Barcelona, fent d'aquest la zona esportiva més gran de la ciutat.”

El president de la Federació, Xavier Torres, ha assistit a la presentació destacant “la gran feina que ha fet tot l’equip de l’IBE, amb el David Escudé al capdavant, perquè avui s’hagi posat la primera pedra del ‘Pavelló Blau’, un projecte que aposta per l’economia blava de Barcelona. Des de la Federació, els hi agraïm que hagin escoltat les nostres propostes. Estem convençuts que aquesta iniciativa farà engrescar a molts municipis del litoral català perquè, en un futur, el ‘Pavelló Blau’ recorri de nord a sud del país. Ara toca treballar de valent per a promoure la vela entre la ciutadania perquè tothom gaudeixi de l’esport de la vela i de la Copa Amèrica de Vela com nosaltres ho farem.”