Lorenzo Cerretelli, Carlos Martínez i Elena Sáez, campions del Barcelona ILCA Master Championship 2024

30 abr. 2024
Font: RCNB

Conclou amb èxit l'edició 2024 del Barcelona ILCA Master Championship, que va tenir lloc els dies 26, 27 i 28 d'abril a les aigües de la ciutat Comtal. Més de 90 regatistes procedents de 13 països i tres continents es van congregar a les instal·lacions del Barcelona International Sailing Center (BISC) per participar en aquest emocionant campionat, que se celebra des de 2018.

Al llarg del cap de setmana, el clima va variar entre dies assolellats i plujosos, però el vent va ser present, especialment durant els dos primers dies, en els quals es va completar el total de proves previstes: tres per dia, i una el diumenge. En total, es van realitzar set regates, de les quals es va descartar el pitjor resultat.

En la categoria ILCA 7, Lorenzo Cerretelli, partint com a favorit, va confirmar les expectatives al liderar des de la primera jornada i mantenir la seva posició privilegiada fins al final, amb un total de 8 punts. El podi d'aquesta categoria el van completar Leandro Rosado del RCN Barcelona, amb 24 punts, i Carlos Echavarri del RCM Santander, amb 30 punts.

D'altra banda, en la categoria ILCA 6, Carlos Martínez va demostrar un lideratge indiscutible des de la primera prova, obtenint un total de cinc primers llocs, un segon lloc i un tercer lloc (el descart), la qual cosa li va assegurar la primera posició al podi amb un total de 7 punts. L'italià Roberto Giacalone es va emportar el subcampionat amb 28 punts, seguit molt de prop pel regatista britànic Ian Jones, qui va aconseguir el bronze amb un total de 32 punts.

En la categoria femenina, la victòria va ser per a Elena Sáez del RCN Barcelona, seguida per Silvia Ravetllat del CN El Balís, en segon lloc, i la neerlandesa Dirma Eisenga del ZV Ooterplaz en tercer lloc.