Daniel i Nora Garcia de la Casa, subcampions de la Nacra 15 European Super Series de Barcelona

05 nov. 2023

Conclou a Barcelona l'últim esdeveniment del circuit internacional "Nacra 15 European Super Series" amb la victòria dels suïssos Marie Mazuay i Clément Guignard, actuals subcampions del món, després de completar un gran campionat. L'equip helvètic es proclama guanyador, per segon any consecutiu, d'aquesta prova i torna a alçar el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Vela que atorga l'Ajuntament.

Els germans catalans Daniel i Nora García de la Casa, subcampions del món el 2022, es pengen la plata. Els del Masnou es reafirmen com una de les tripulacions amb més futur d'aquesta classe juvenil, prèvia a la classe olímpica Nacra 17. El bronze se l'emporten els britànics Sam Cox i Sophie Raven que, a més, amb aquesta tercera posició confirmen el seu triomf en el circuit "Nacra 15 European Super Series" per davant dels belgues Mateo Leclercq i Pinsart Mathieu, quarts de la classificació general.

En categoria sub16, els francesos Siloë i Mayeul Bertin es proclamen campions. Completen el podi dues tripulacions italianes, les formades per Lorenzo Sirena i Alice Dessy en segona posició i Leonardo Vacellari i Giacomo Corpino, en tercera.

Després d'un primer dia de competició sense proves a causa de la borrasca Ciarán i un segon dia amb unes condicions òptimes per a la navegació on es van disputar quatre proves, avui les 40 tripulacions participants en aquest circuit internacional tampoc han pogut navegar a causa d'unes condicions extremes de vent que posaven en perill la seguretat dels regatistes.

L'entrega de premis s'ha celebrat a les instal·lacions del Barcelona International Sailing Center, seu de l'esdeveniment, i ha estat encapçalada per Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela, Edwin Lodder, president de la Classe Nacra 15 Internacional i Aurora Cata, representant de la Copa Amèrica.

La regata s'ha celebrat del 3 al 5 de novembre, ha estat organitzada per la Federació Catalana de Vela, el Real Club Nàutic de Barcelona, la classe Nacra 15 Internacional i l'Ajuntament de Barcelona. A més, la regata ha comptat amb la col·laboració de la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Marina Port Fòrum i la Fundació Barcelona Capital Nàutica.

CLASSIFICACIÓ

GALERIA D'IMATGES (Autor: Oscar TORVEO)