Nora Garcia i Àlex Muscat, escollits Millors Navegants de l´any a la Festa de la Vela Catalana

03 feb. 2021

La Federació Catalana de Vela, degut a les diverses restriccions i recomanacions sanitàries per combatre la Covid-19, ha celebrat online una nova edició de la Festa de la Vela Catalana. Un acte on s’han reconegut els èxits de tot el col·lectiu de la vela catalana durant l’any 2020: Campions i podis mundials, europeus, espanyols i catalans; Mencions Especials; Veles de Platí, Or, Argent i Bronze als clubs per la seva tasca durant l’any; i els Millors Navegants del 2020 en categoria masculina i femenina. 

Més d'un centenar de persones s'han connectat a les xarxes socials de la Federació per gaudir en directe de la proclamació de la Nora Garcia -regatista de només 15 anys d’Optimist del CN El Masnou- i de l’Àlex Muscat -regatista de Finn en carrera olímpica del CN Garraf- com a Millors Navegants de l’any. El guanyador i la guanyadora han estat escollits per votació popular pels clubs, professionals i esportistes. Els altres nominats al guardó eren Jordi Xammar (CN Garraf), Florian Trittel (CN El Balís), Cristina Pujol (CN Port d’Aro) i Natàlia Via-Dufresne (CN El Masnou).

Les Mencions Especials d’aquest any les han guanyat: Toni Sabaté (comodor de l’any); Sergi Sánchez (secretari de classe de l’any); José Rodríguez (jutge de l’any); i GEN Roses (vela solidària).

En la introducció de l’acte, el president de la Federació, el Sr. Xavier Torres, el secretari general de l’Esport, el Sr. Gerard Figueras, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Damià Calvet, han destacat que aquest any, malgrat les dificultats i gràcies al compromís de totes i tots, els navegants de Catalunya han pogut gaudir en un entorn segur del seu esport. Cal destacar que altres personalitats en l’àmbit esportiu i institucional, mitjançant un vídeo penjat al web de la Festa, han donat l’enhorabona a totes i tots els guardonats.

Ja per últim, la Federació Catalana de Vela ha presentat el seu nou eslògan per aquesta temporada: La Vida és Vela. Un missatge que vol consolidar l’esport de la vela com un estil de vida apassionant i una font de benestar per a tots aquells i aquelles que la practiquen.