Presentació de la EurILCA Master 2024 en el Club Vela Calella

05 nov. 2023
Font: CV Calella
  • La prova es disputarà del 18 al 21 d'abril

A la seu social del Club Vela Calella (CVC) ha tingut lloc la presentació de l'EurILCA Master 2024 - XVI Trofeu Calella de Palafrugell - Memorial 'Pitus' Jiménez. Una competició que forma part de l'ADN d'aquesta classe i és cita obligada en el calendari dels regatistes master, que té lloc a les aigües de Calella de Palafrugell. És un retrobament per a molts regatistes que tenen l'oportunitat de compartir camaraderia i competir esportivament en aquest carismàtic prova de la vela europea.

Les aigües de la badia de Calella de Palafrugell (Girona-Costa Brava) són el marc d'aquesta sèrie, la més concorreguda del circuit de l'EurILCA Master, que aquest any es disputarà del 18 al 21 d'abril.

En la presentació, el president del club, Frank Keerl, ha manifestat que "la regata és una referència internacional de la vela europea, que es disputa des de fa dinou anys, tot i que aquest any en disputarem la seva 16a edició, ja que ha estat suspesa en tres ocasions, una per un temporal de neu el 2010 i dues vegades per la pandèmia de la COVID-19". També va assenyalar que "és la prova del circuit EurILCA Master que més regatistes convoca, raó per la qual l'organització del circuit, des de fa anys, ha triat la nostra regata com a seu de l'entrega de premis dels guanyadors del circuit, durant el Sopar de Regatistes que organitzem amb motiu de l'EurILCA de Calella de Palafrugell".

Aquesta rellevància de l'EurILCA Master de Calella de Palafrugell també queda patent pels números de la regata, on l'any passat va reunir 115 regatistes d'arreu d'Europa i que en conjunt ha atret regatistes de més de 26 països de tot el món, molts d'ells de fora d'Europa, tot i ser un esdeveniment europeu.

D'altra banda, el regidor d'esports de l'Ajuntament de Palafrugell, Isidre Tenes, que va assistir a l'acte, també va destacar la importància de l'EurILCA en l'entorn esportiu de la zona, ja que "sempre ha estat un exemple d'èxit. Són més de setze anys i tots ells han situat Palafrugell al centre de l'esport, ja no només de la zona, sinó a nivell internacional. La nostra població té la sort de comptar amb una organització com és el Club Vela Calella, que és tot un exemple de projecció esportiva i de foment del esport nàutic. L'EurilLCA Master converteix el nostre litoral en un efervescent estadi nàutic".

D'altra banda, Ferrán Bonet, membre de la junta del Club Vela Calella, va recordar que "com a primera regata que es va organitzar al nostre país dedicada als navegants masters de la classe, és molt estimada pels regatistes que hi participen cada any, molts d'ells són exolímpics i campions mundials, pel que la prova de Calella de Palafrugell atreu molts regatistes vinguts d'arreu d'Europa".

A l'acte van participar, a més del president del club Frank Kerrl i el regidor de l'Ajuntament de Palafrugell, Isidre Tenes, els membres de la junta del club Xavier Roura, Jaume Molins, Lluís Gelpí i Ferràn Bonet.