Ricard Castellví, campió absolut de la 45a Christmas Race de Palamós

22 des. 2021

Ricard Castellví, regatista del CN Cambrils, suma una victòria de prestigi a la 45a edició de la Christmas Race que s'ha disputat, del 19 al 22 de desembre, a la badia de Palamós. A més a més de la victòria de Castellví en ILCA7, Pau Llibre i Alberto Marsans aconsegueixen el subcampionat de 420 i Tatu Uusilato, del CN Garraf, es penja el bronze en ILCA4. Cal destacar la vuitena posició de Max Urquizu, del CN Vilassar en ILCA7.

Ha estat una Christmas Race caracteritzada per vents suaus, però no per això ha deixat de ser completa. En la classe 470 Mixt es van poder celebrar deu de les onze proves previstes. La tripulació campiona d'Espanya, formada per María Bover (RCN Palma) i Pablo García (RCN Gran Canària) ha estat la vencedora després d'anar de menys a més i d'imposar-se en l'última jornada a la poderosa flota italiana, quedant el tricampió mundial d'Optimist Marco Gradoni i Alessandra Dubini i a la doble subcampiona mundial júnior Benedetta Di Salle i Francesco Padovani, en segona i tercera posició respectivament.

Una altra de les classes olímpiques, ILCA7, podi cent per cent espanyol amb triomf del català Ricard Castellví (CN Cambrils) després d'una dura pugna amb el balear Pep Cazador (CN Arenal), que va dominar les dues primeres jornades, mentre que Castellví va ser superior en les dues últimes. La tercera plaça ha estat per al també balear Mario Plomer (CV Port d’Andratx).

La tercera categoria olímpica a Palamós, ILCA6 Femení la canària Isabel Hernández (RCN Tenerife) va acabar imposant-se a Cristina Vilariño (CN Arenal) i Ascensión Roca de Togores (RCN Torrevieja), que havien liderat en les jornades anteriors. En ILCA6 Absolut i Masculí el títol ha estat per a Daniel Cardona (CN Arenal), seguit de l'holandès Daan Boekholt. Tercera era Hernández que a més del títol femení pujava al tercer lloc del calaix absolut.

En la classe 420 han guanyat Marc Mesquida i Ramon Jaume (CN Arenal) en categoria absoluta i masculina, mentre que en femenina s'han emportat la victòria les gallegues Stela Maris Enríquez/María Núñez (RCN Sanxenxo). Els catalans Pau Llibre i Alberto Marsans (CN El Balís) i els francesos Colin Postel/Louis Arnaud, han completat el podi absolut.

En la classe ILCA4 els títols, tant en categoria masculina com femenina s'han anat per a Holanda, amb Floris Scharffordt i Signe Brinkert. El mallorquí vigent campió d'Europa d'Optimist, Xavier García Ollé (RCN Palma) ha finalitzat segon i el finlandès Tatu Uusitalo (CN Garraf) ha completat el podi.

El lliurament de premis ha comptat amb la presència de Lluís Puig (alcalde de Palamós), Anna Julià (representant de la Secretària General de l’Esport de la Generalitat), Javier Sanz (president de la Real Federació Espanyola de Vela), Xavier Torres (president de la Federació Catalana de Vela), Eduard Sallés (president del Club Nàutic Costa Brava Vela Palamós), Joan Barba (regidor d’esports de l’Ajuntament de Palamós), Miquel Aviñó (vicepresident del CNCB-CVP), David Ruíz (Ports de la Generalitat).
 
CLASSIFICACIONS 45a CHRISTMAS RACE
 
470 Mixt (20 participants)
 
1 María Bover/Pablo García (ESP), 31 p
 
2 Marco Gradoni/*Alessandra Dubini (ITA), 35 p
 
3 Benedetta Di Surt-li/Francesco Padovani (ITA), 45 p
 
ILCA7 (19 participants)
 
1 Ricard Castellví (ESP), 14 p (Premi Manel Alvalat com a guanyador absolut de la regata)
 
2 Pep Cazador (ESP), 20 p
 
3 Mario Plomer (ESP), 23 p
 
ILCA6 (63 participants)
 
1 Daniel Cardona (ESP), 19 p
 
2 Daan Boekholt (HOL), 21 p
 
3 Isabel Hernández (ESP), 37 p
 
ILCA 6 Femení
 
1 Isabel Hernández (ESP)
 
420 (94 participants)
 
1 Marc Mesquida/Ramon Jaume (ESP), 24 p
 
2 Pau Llibre/Alberto Marsans (ESP), 31p
 
3 Colin Postel/Louis Arnaud (FRA), 35 p
 
420 Femení
 
1 Stella Maris Enríquez/María Núñez (ESP)
 
ILCA4 (45 participants)
 
1 Floris Scharffordt (HOL), 12 p
 
2 Xavier García Ollé (ESP), 13 p (Premi Diputació de Girona, al primer juvenil absolut)
 
3 Tatu Uusitalo (FI), 17 p
 
ILCA4 Femení
 
1 Signe Brinkert (HOL), 47 p