Tenaz manté la victòria en el quart acte de les Barcelona J70 Winter Sèries

Creuer
25 gen. 2023
Font: RCNB

El passat cap de setmana ha finalitzat el quart i penúltim acte de la temporada 2022-2023 de la Barcelona J70 Winter Sèries.

L'embarcació Tenaz del RCNB, de l'armador Pablo Garriga amb Rayco Tabares a la tàctica, manté la victòria aconseguida en el tercer acte i lidera la classificació general gràcies als seus bons resultats i gran regularitat. Amb 36 proves disputades i 6 descarts, suma 61 punts, es manté a 21 punts per sota, la seva perseguidor Noticia, de Luis Martín Cabiedes. Completen el podi provisional l'equip canari, Clinicas W, de Terrades i Luis M. Doreste, amb 103 punts.

Les 14 embarcacions J70 participants en aquest acte van competir amb unes bones condicions de vent encara que sofrint l'entrada de fred polar d'aquests dies. La jornada del divendres es van celebrar tres de les quatre regates previstes. Els J70 van arrencar la primera regata amb un vent de sud i 12-14 nusos. A mesura que esdevenia la tarda el vent roló fins als 265 en la tercera prova i va caure fins als 8 nusos, obligant a canviar el recorregut. Tenaz amb Rayco Tabares va liderar la jornada amb un 2-2-1, rivalitzant amb el jove equip Hang Ten, patronejat per Jorge Martínez Doreste (1-3-2), i en el tercer caseller Noticia (3-1-5). El dissabte es va competir amb unes condicions meteorològiques complicades, amb un vent molt roló en totes les direccions. Gràcies a la gran feina del Comitè liderat per Pere Sarquella, que va aconseguir treure 2 proves amb un 320 i dos més amb un 340 amb intensitats de 15 nusos i ratxes de 20. La flota de la Barcelona Winter Sèries demostrava el seu altíssim nivell lluitant al màxim pel podi, en el qual finalment no va haver-hi sorpreses. L'última jornada va estar marcada per vents més suaus, es van completar 2 proves amb un nord-oest i 7-8 nusos i un nord-est amb 4-5 nusos. Hang Ten va liderar la jornada (2-1).
 
El cinquè i últim acte de la Barcelona Winter Sèries, es disputarà del 24, 25 i 26 de febrer.

El rànquing provisional, amb 36 proves disputades i 6 descarts l'encapçala ‘Tenaz’ de Pablo Garriga amb  Rayco Tabares.
 
  • Tenaz’ de Pablo Garriga (RCNB) 61 punts
  • Noticia’ de Luis Martín Cabiedes (RCNB) 82 punts
  • Clinicas W’ de Terrades, Doreste, López (RCNB/RCNA/RCNGC) 103 punts
  • Can Marlès’ de Lucía Pombo (CN Vilanova) 119 punts
  • Hang Ten’ de Dario Alvaredo (RCNB) 186

La Barcelona Winter Sèries és una regata organitzada pel Real Club Nàutic de Barcelona, amb la col·laboració d'Estrella Damm, Veri, Diputació de Barcelona i J70. www.barcelonawinterseries.com