Thomas Saunders es proclama campió del món d’ILCA 7 a Barcelona

10 nov. 2021

L'última jornada del campionat del món ILCA 7 s'ha vist condicionada pel fort onatge provocat per la borrasca “Blas” que està colpejant la costa mediterrània i, malauradament, després d'una llarga espera, el Comitè ha decidit donar per finalitzat el mundial que, del 4 al 10 de novembre, s'ha celebrat en aigües de Barcelona.

El neozelandès Thomas Saunders, després de realitzar un campionat molt regular, s'ha proclamat campió del món, imposant-se per 14 punts a l'irlandès Finn Lynch. Completa el podi el croat, subcampió olímpic en Rio i Tokio, Tonci Stipanovic que, a més, repeteix la medalla de bronze aconseguida fa un any en el mundial de Melbourne.

El flamant campió del món, visiblement feliç per l'èxit conquistat, ha declarat que aquest resultat és fruit de la bona sintonia, comunicació i confiança amb el meu entrenador durant tot el campionat”. A més el regatista “kiwi” ha destacat Barcelona com “un gran lloc on navegar”.

Entre els espanyols destaca l'actuació del canari del Real Club Náutico de Gran Canaria Joel Rodríguez, olímpic a Tokio, que ha finalitzat en una meritòria setzena posició. Leo Barreto, del Real Club Náutico de Tenerife, i Joaquín Blanco, del Real Club Náutico de Gran Canària, finalitzen trenta-sisè i trenta-setè, respectivament. Ricard Castellví, del Club Nàutic Cambrils, ha estat el millor català finalitzant en seixanta-vuitena posició. 

A les 18.30 hores s'ha celebrat la cerimònia de lliurament de premis. L'acte ha estat presidit pel president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres, el president del Real Club Marítim de Barcelona, Miquel Delclòs, i el representant de la classe internacional ILCA, Andrus Poski.

El campionat s'ha celebrat en les magnífiques instal·lacions del Barcelona International Sailing Center (BISC). La regata ha estat organitzada per la Federació Catalana de Vela, el Real Club Nàutic de Barcelona i el Real Club Marítim de Barcelona, amb la col·laboració de la World Sailing, la Classe ILCA Internacional, la Real Federación Española de Vela, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Després de donar per conclòs aquest campionat, el BISC es prepara per a celebrar el Mundial ILCA Màster del 13 al 20 de novembre. El campionat reunirà prop de 300 regatistas arribats de 29 països de tot el món.

CLASIFICACIÓ GENERAL (8 proves, 1 descart):

1r - Thomas Saunders (NZL), 23 punts.

2n - Finn Lynch (IRL), 37 punts.

3r - Tonci Stepanovic (CRO), 65 punts.

4t - Sergei Komissarov (RYF), 67 punts.

.

.

16è - Joel Rodríguez (ESP), 105punts.

36è - Leo Barreto (ESP), 169 punts.

37è - Joaquín Blanco (ESP), 173 punts. 

68è - Ricard Castellví (ESP), 285 punts.


RESULTATS COMPLETS