Els 22 i 23 de juliol, vintè aniversari de la Regata Vent de Dalt al CN Cambrils

Creuer

21 jul. 2022

La Regata Vent de Dalt de creuers és una de les competicions amb més tradició al Club Nàutic Cambrils i es tracta d'una cita en la qual es navega de nit mentre es cobreix el recorregut entre Cambrils i el Far Tortosa. La trobada reunirà regatistes de diferents punts de Catalunya aquest divendres 22 i dissabte 23 de juliol

El Club Nàutic Cambrils acull aquest cap de setmana la Regata de Creuers Vent de Dalt, que aquest any arriba a la seva vintena edició. La competició és també puntuable pel Campionat de Catalunya de Solitaris, A-Dos, A3 i Altura.

La cita començarà aquest divendres 22, finalitzarà dissabte 23 de juliol i s’ha establert un únic recorregut per a totes les classes amb sortida i arribada al CNCB. Els i les regatistes participants cobriran un total de 70 milles nàutiques fent el recorregut des de Cambrils fins la Plataforma Casablanca i el Far Tortosa abans d’emprendre la tornada.

El divendres al matí es farà el registre d’embarcacions i la inspecció d’equips. A les quatre de la tarda està prevista la reunió de patrons i a les sis de la tarda es donarà la senyal d’atenció a la prova. Els participants navegaran tota la nit, fet que fa especial i diferent la regata, arribant a port al llarg de tot el dissabte. L’entrega de premis es celebrarà dissabte 23 durant el sopar per a tots els participants al restaurant del CNCB.

Per al Club Nàutic Cambrils és motiu d'orgull poder celebrar els vint anys d’aquesta regata emblemàtica a la història del Club, que s'ha convertit també en cita destacada al calendari anual de competicions dels regatistes. Els inicis de la regata Vent de Dalt els trobem a Tarragona, port on es va celebrar durant tres anys. La competició pren el nom de l'embarcació de Tomàs Forteza, propulsor de l'escola de marineria del Club Nàutic de Tarragona. Al 2004, la regata es va celebrar per primer cop a Cambrils on es commemorarà el seu vintè aniversari.