Tot a punt perquè Vilanova i la Geltrú celebri la preliminar de la Copa Amèrica

12 set. 2023
Font: Copa Amèrica

La primera Regata Preliminar rumb a la 37a America’s Cup desembarca al port català de Vilanova i la Geltrú del 14 al 17 de setembre de 2023 i promet ser una de les més disputades en el món de la vela enguany. Cap equip vol fer un mal paper. Tots estan buscant l'impuls anímic que suposa un bon resultat i tots estan ansiosos per classificar-se per al Duel Final el diumenge 17 de setembre de 2023.

Els equips de l’America’s Cup afrontaran tres intensos dies de regates en flota i ‘match racing’ a bord dels monocascs amb foils (hidroales) AC40, la classe més emocionant del món, amb tres regates diàries que decidiran els dos millors equips que competiran en la regata final, on el guanyador s'ho emporta tot. Tots els equips navegaran en monotips d’estricte disseny únic, per la qual cosa en una prova a on la consistència és la consigna, els vencedors es decidiran exclusivament gràcies a l'habilitat i tècnica de navegació de la seva tripulació. Després de diversos enfrontaments emocionants en preparació de la Regata Preliminar, tots els equips estan a un gran nivell i esforçant-se al màxim en mode competició. Vilanova i la Geltrú és un lloc increïble per a la vela i els espectadors i l'audiència global que seguirà la retransmissió en directe, estan a punt de gaudir d'un veritable espectacle en aquesta primera Regata Preliminar.

Les primeres pistes quant a l'estat de forma dels equips en realitat no serveixen per a res fins que els equips es trobin sota l'intens fragor de la competició per punts per a emportar-se una regata. Amb sis vaixells competint entre si, es dirimirà una batalla constant per a prendre la davantera, sense importar si ets el Defensor, Emirates Team New Zealand; INEOS Britannia amb alguns dels timoners més llorejats; New York Yacht Club American Magic, que ha estat treballant àrduament en regates internes; Luna Rossa Prada Pirelli o Alinghi Red Bull Racing, els qui han mostrat la seva capacitat per a guanyar regates i mantenir-se al capdavant de la flota; o Orient Express Racing Team, amb tot l'entusiasme d'un nouvingut i que mai han de ser descartats. Aquest és el primer indici de l'estat de forma i determinació dels equips, que comptaran amb els millors regatistes del món competint al límit a bord d'uns monobucs amb foils de disseny únic, en el que promet ser un espectacle sense igual en la vela mundial.

Vilanova i La Geltrú es prepara per donar la benvinguda als espectadors a la vora del mar i a l'aigua. El village oficial de la regata obrirà les portes el dijous 14 de setembre al migdia i la cerimònia d'inauguració se celebrarà a les 19.00 hores, després de les regates d'entrenament de la tarda. El village serà el centre neuràlgic de la regata, amb pantalla gegant on es retransmetran les regates, nombrosos seients, parades de menjar i beure i parades de marxandatge oficial perquè tots hi puguin gaudir. Les presentacions i entrevistes als regatistes es duran a terme a l'escenari principal i hi haurà actuacions musicals en directe fins ben entrada la nit de cada dia de regata. Per no parlar de les possibilitats de visionat amb pantalles a la platja de Ribes Roges.

A l'aigua, els espectadors gaudiran de les regates més ràpides i emocionants, amb els sis AC40 enfrontats en un camp de regates estret, amb límits clarament marcats per mantenir la competició compacta. Les inscripcions estan obertes a la pàgina web oficial de la 37a America's Cup per als vaixells que desitgin veure les regates des de l'aigua i, diàriament, rebran informació sobre el recorregut, posicions i comunicacions del director de regata.

Vilanova i la Geltrú, la capital de la comarca catalana del Garraf, està preparada per acollir la primera parada de la 37a America's Cup i promet ser una regata excepcional en la qual els organitzadors de l'esdeveniment treballaran amb 210 proveïdors locals i més de 1.200 persones de la localitat que mostraran el millor de Vilanova i la Geltrú i de les regates de l'America's Cup. Aquestes regates aportaran molta informació sobre on es troba cada equip, en la seva cerca per triomfar a Barcelona dins de només dotze mesos. Som-hi!