Trittel i Botín repeteixen bronze al Mundial de 49er

11 març 2024

En el Campionat del Món de 49er, celebrat a Lanzarote del 4 al 10 de març, Florian Tritel, regatista del Club Nàutic el Balís, i el càntabre Diego Botín, han aconseguit novament el tercer lloc. Aquesta parella ja havia assolit el bronze el 2023 a La Haia (Països Baixos) i la plata el 2022 a St. Margarets Bay (Canadà).

Botín i Trittel van estar a prop del podi des del segon dia del Mundial, competint principalment pel segon i tercer lloc, ja que els francesos Erwan Fisher i Clémen Pequin van demostrar ser superiors i van assegurar l'or abans de la Medal Race.

La Medal Race, l'última prova decisiva del campionat, va presentar un desafiament addicional per a Botín i Trittel, ja que van haver de superar rivals ferms per assegurar el seu lloc al podi. Amb determinació i astúcia, van navegar amb èxit a través de les difícils condicions de la regata, assegurant finalment la seva posició entre els tres millors equips del món.

Diego Botín va comentar des de l'aigua: "Hem lluitat fort a la Medal Race i ens n'anem amb el bronze. Hem estat al podi en tots els mundials d'aquest cicle. La competència és molt forta, però volem més i hem de treballar per pujar al primer lloc als Jocs".

Tot i haver aconseguit una medalla, Florian Trittel va ser autocrític: "Ens n'anem de Lanzarote amb sentiments encontrats. Tot i que aquesta medalla és important, també indica que hi ha equips més forts que nosaltres i hem de millorar per a París".

Aquest tercer lloc mundial demostra que Botín i Trittel seran novament favorits per a les medalles als Jocs Olímpics de París 2024.