Esport Blau Escolar: formar navegants, educar persones

L’Esport Blau Escolar és un programa pioner a l’Estat -impulsat a l’any 2017 per la Federació Catalana de Vela, la secretaria general de l'Esport, el departament d'educació de la Generalitat i els Consells Esportius de Catalunya- que té com a objectiu formar molt més que navegants, persones, convertint el trajecte de l'educació en una apassionant travessia. El respecte al medi i a les nostres arrels, els hàbits saludables, el treball en equip i l'amor pel mar esdevenen molt més que valors, els ciments de tota una vida.
 

Aquest programa combina educació i esport, i proposa una activitat de formació poliesportiva en l’esport de la vela integrada dintre de l’assignatura d’Educació Física dels alumnes de 5è de primària dels Centres d’Ensenyament del litoral català. 

 

 

 

Un projecte pioner - Catalunya és la primera ha implementat un programa com aquest en l’àmbit esportiu de la vela- que consisteix en 10 sessions anuals, distribuïdes en una primera sessió impartida pel professor del centre educatiu, 4 sessions de vela lleugera col·lectiva, 4 sessions de vela lleugera doble i individual i una última sessió que consisteix en una jornada final de caire lúdic competitiu, en els Clubs Nàutics amb Escola de Vela afiliats a la Federació. 
 

Els continguts se centren en uns estàndards del Sistema d’Ensenyament Unificat, una metodologia referent desenvolupada per la Federació Catalana de Vela, que garanteix un òptim aprenentatge per a tots els nivells i persones. 

 

 

 

 

Esport Blau Escolar 21/22

Cargando galería

Esport Blau Escolar 20/21

Cargando galería

Esport Blau Escolar 19/20

Cargando galería