Jornades Recollides Residus

Amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, la Federació fomenta entre els Clubs i les Escoles de Vela l’organització, durant tot l’any, de Jornades de Recollida de Residus en els municipis costaners.

 

La Vela Catalana participa anualment en l’acció “Let’s Clean Up Europe”, una jornada comuna a tota Europa que té una forta repercussió mediàtica i que a Catalunya a l’any 2019 va comptar amb més de 309 accions -20 d’elles organitzades pels Clubs i Escoles- que van recollir un total de 86 tones de residus. 

 

Cal destacar que -arran d’un dels pitjors temporals que es recorden, el Glòria- el col·lectiu de la Vela Catalana va respondre de forma unànime i contundent organitzant, de manera espontània i esperonats pels Clubs i les Escoles de Vela i la Federació, accions de recollida de residus a les platges del seu municipi per netejar tot allò que el temporal havia arrossegat a la costa. 

 

Una altra acció de recollida de residus a la que va sumar-se la Federació va ser la Ultra Clean Marathon. Una ruta circular de 700 km per zones d’alt valor paisatgístic i natural de Catalunya, que combina diferents modalitats esportives -running, bicicleta, natació i caiac- per fer una neteja de residus de tots aquests espais i que es divideix en 7 etapes. La Vela Catalana va col·laborar en la logística de les dues etapes per mar.