Metodologia

L'ensenyament de la vela s'actualitza, l'aprenentatge s'enriqueix

Sota el concepte de “L’experiència de navegar aprenent pas a pas”, l’Escola Catalana de Vela ha actualitzat la seva metodologia en l’ensenyament de la vela. Una metodologia fluida que té per objectiu engrescar a l’alumnat perquè se senti involucrat aprenent, sigui quin sigui el seu nivell. Un procés on l'aprenentatge i l'ensenyament van de la mà per transmetre, d'una manera molt pràctica i propera, tots els coneixements, detalls i matisos que fan de la vela un esport apassionant. 

La gran novetat d'aquesta actualització és consisteix en dotar d'una estructura de conceptes amb un gran ventall d'exercicis perquè aquests conceptes siguin més fàcils d'assimilar i, sobretot, d'interioritzar. 

Aquesta actualització és fruit de la feina del Grup de Treball de la Metodologia i seguirà girant al voltant de tres nivells: bàsic, mitjà i avançat. En cada una d’aquestes fases estructurem una sèrie de coneixements necessaris en l’activitat i les seves aplicacions perquè assoleixin els objectius de les fases plantejades.

Per tal de fer un seguiment complet de l’alumne i assolir l’èxit total de l’aprenentatge dels alumnes, l’Escola Catalana de Vela proposa el repte d’aconseguir una sèrie d’objectius per a cada nivell relacionats amb la part tècnica i anímica

Tot el material didàctic el podeu trobar al web http://metodologia.vela.cat Un web on, a més a més, els tècnics trobaran eines per posar a la pràctica tots els conceptes i on els alumnes trobaran diferents recursos que facilitaran  el seu aprenentatge.