COMETA i JEKYLL en A2, PELAGIA en Solitaris i CALIOPE en Tripulació, guanyadors de la 41a edició del Vila de Blanes de Creuer

Creuer
28 feb. 2022
Font: CV Blanes

Primera regata important dintre d’aquest 2022 la que ha organitzat el Club de Vela Blanes i que ha tingut de protagonistes a la pròpia població selvatana i la badia palamosina. Durant aquest passat  cap de setmana s’ha dut a terme la 41ena edició de l’antic Trofeu Príncep de Girona, des de fa uns anys Vila de Blanes de Creuer-Memorial Amadeu Nualart, que enguany ha portat novetat en el seu format competitiu.

El Trofeu, puntuable per la Copa Catalana Zona Centre de creuers ORC, a la classe Tripulació, ha estat enguany i com a novetat, la primera prova puntuable per el calendari del Circuit de Regates costaneres, de mitja distància, que organitza la Federació Catalana de Vela. Aquest circuit que aquest 2022 ha donat tret de sortida amb la regata blanenca, continuarà al llarg de l’any amb d’altres proves costaneres d’entre 30 i 40 milles que s’organitzaran en aigües d’altres clubs de la costa catalana. Amb l’augment de tripulacions a dos, aquests recorreguts s’han popularitzat i reuneixen una flota força important de iots a les classes solitaris i a dos, que fan que l’ambient de les regates tant a terra com a mar llueixi de forma important.

Dissabte una prova costanera de 37 milles entre Blanes i Palamós va tenir com a protagonista el vent de N-NE que va bufar de forma important durant bona part del dia. Els fins a 20 nusos que es van arribar a donar durant la cenyida fins a la llossa de Palamós i la forta onada de proa, van anar disminuint a mesura que s’anava posant el sol i entrava la nit. La baixada de temperatura important i la “mort” del vent, ja de baixada entre Sant Feliu i Tossa, va complicar la navegació de més d’un iot que va decidir retirar-se.

El primer iot en travessar la línia d’arribada, passats quasi 10 minuts de les sis de la tarda va ser el j-45 de Thierry d'Argoubet (CN Sant Feliu), CALIOPE. Que va guanyar la prova a la classe TRIPULACIÓ

SMERIT de Tito Moure (C.V. Blanes) va ser el guanyador de la prova de dissabte per davant del KORRIGAN de Joan Balaguer (C.V. Blanes). Només 7 segons de temps compensat va decidir el guanyador de la prova a la classe A2 Grup-1. Al Grup-2 l’embarcació BRIBON VII de  Juan A. Alarcón (RCN Barcelona)) es feia amb la victòria arribant poc abans de dos quarts de deu del vespre.

Finalment a la classe SOLITARIS el PELAGIA (C.V. Mataró) de Sergi Girona que arribava 15 minuts abans de mitjanit aconseguia el triomf a la prova.

Diumenge, després de la dura jornada de dissabte, amb 14 nusos de S-SE i amb molta mar i onada, els participants completaven un triangle a la badia de Blanes de 6 milles per els soliatris i a dos, i 10 per les embarcacions de tripulació. PELAGIA a la classe solitaris tornava a fer-se amb el triomf, CALIPOPE a la classe tripulació, COMETA al Grup-1 i JEKYLL al Grup-2 ho feien a la classe a dos.

Classificació Final Classe TRIPULACIÓ

 1. FRA53276 CALIOPE Thierry d´Argoubet C.N.SANT FELIU
 2. ESP8811 BEAGLE Roger Ferrer C.V.BLANES
 3. ESP6981 TETE Alexandre Conesa C.V.MATARO
 4. 4 ESP10706C ARAL Ferran Teva C.N.BALÍS
 5. ESP5746C ALEPH II Narcís Busquets CV BLANES
 6. ESP10618C MARBLAU SEGUN Jordi Gómez C.V.BLANES

Classificació Final Classe SOLITARIS

 1. ESP10574C PELAGIA Sergi Girona C.V.MATARO
 2. FRA53019 BIRALAU Vincent Gonnord C.N.VELA MATARO
 3. FIN11448 XPRESS Joel Brosa R.C.M.BARCELONA XP-38

Classificació Final Classe A-2 Grup-1

 1. ESP8338 COMETA Lluís Blanchar C.N.EL BALIS
 2. ESP7205 KORRIGAN 4 Joan Balaguer C.V.BLANES
 3. FRA21878 AINUR Àxel Muñoz C.V.BLANES
 4. FRA29745 SMERIT Tito Moure C.V.BLANES
 5. ESP10980C JUGUESCA Xavi Torredeflot C.N.PORT D´ARO
 6. ESP8028 COMETA A DOS Xavier Rocas C.N.EL BALIS
 7. ESP10858C WILSON Alexandre Palacios C.N.BRAVASAIL

Classificació Final Classe A-2 Grup-2

 1.  ESP1021C JEKYLL Stephane Azzoni C.V.BLANES
 2.  ESP7804 TOSSUT DOS Josep Peralta C.V.BLANES
 3. ESP8235 PARANA Carlos Ramio CNCB/CV PALAMÓS
 4. ESP3000 BRIBON VII Juan A. Alarcón R.C.N.BARCELONA
 5. ESP10409C FRESCACHON Pablo Sánchez CN MATARO

CLASSIFICACIONS COMPLETES

Després de la prova de diumenge i abans del lliurament de trofeus, amb la presencia del regidor d’esports de Blanes, Sr. Pere Lopera, el president del Club, Sr. Joan Balaguer, el Comodor Xavier Manresa en representació de la Federació Catalana de Vela i el Sr. Oscar Nualart, fill del que havia estat president de l’entitat esportiva del Club de Vela blanes, tota la família de regatistes varen gaudir d’un dinar a l’aire lliure de la terrassa del Club de Vela Blanes.

El colofó final el va posar la projecció  de la pel·lícula “Dídac Costa en Open Ocean” dirigida per Nathan Siegel i amb la presencia del protagonista, Dídac Costa. El documental, produït per ONA i estrenat a l’octubre de l’any passat, mostra la història del protagonista que el febrer de 2021 va finalitzar la volta al món en solitari (Vendée Globe) en 20è lloc.  Des d’un punt de vista molt personal tot explicant les seves vivències personals i professionals. Tota una travessial d’aquest barceloní de 41 anys que s’ha convertit amb la seva “aventura” en el primer espanyol en completar per segona vegada la Vendée Globe amb l’embarcació ‘One Planet One Ocean’.

Amb escenes inèdites de l’última Vendée i de la de l’any 2016, la projecció d’aquesta producció va aplegar més d’una trentena de persones entre socis i regatistes.

GALERIA FOTOGRÀFICA (ALFRED FARRÉ)