El COMETA, vencedor absolut de la IV Golden Cup Barcelona

Creuer
02 nov. 2022
Font: CN Skipper
  • Cometa, X-35 de Luis Blanchar, vencedor absolut de la IV edició de la Golden Cup, en la qual Marina Badalona s'ha unit a Marina Vela com a seu de la regata i s'ha inaugurat el nou format de dues proves.
  • L'Hydra HM Hospitals, DK 46 d'Oscar Chaves, en segona posició i el Yellow Rose, X-45 de Marten Jan Ringers, en tercera completen el podi.
​​L'èxit del nou format

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la IV edició de la regata GOLDEN CUP, inaugurant el nou format de dues proves: el TROFEU MARINA BADALONA, regata llarga de 60 milles nàutiques, i el TROFEU MARINA VELA BARCELONA, regata curta de 15 milles enfront de les costes de Badalona i Barcelona. Malgrat les complicades condicions meteorològiques derivades de la feblesa dels vents regnants aquest cap de setmana, finalment s'han pogut celebrar totes dues proves i el nou format s'ha revelat tot un èxit en la seva combinació de proves en la mar obertes a navegants experts i novells, així com d'un nodrit programa d'esdeveniments socials en terra potenciant la dimensió social, gràcies a la incorporació de Marina Badalona com a segona seu de la regata.
 
El divendres 28 es va celebrar la primera prova, el TROFEU MARINA BADALONA, amb un clar dominador el Hydra HM Hospitals, DK 46 d'Oscar Chaves, vencedor de les últimes edicions de la Copa del Rei. Posteriorment, el dissabte, tots els participants van poder compartir les seves experiències en la cerimònia de lliurament de trofeus i el menjar per a totes les tripulacions celebrada a l'Hotel Marina Badalona amb presència d'autoritats de l'Ajuntament de Badalona.
 
El diumenge se celebrava la segona prova, el TROFEU MARINA VELA BARCELONA, que a causa de la falta de vent, va tenir un recorregut retallat de quatre milles i mitja. El Cometa, X-35 de Lluís Blanchar, es va alçar amb la victòria. Els resultats en aquesta segona prova van ser decisius per a establir la classificació general de la IV GOLDEN CUP.
 
Les classificacions finals de la IV edició de la GOLDEN CUP s'establien sobre la base dels resultats obtinguts en totes dues proves. El Cometa de Lluís Blanchar s'alçava amb el trofeu de vencedor absolut de la IV GOLDEN CUP gràcies al seu segon lloc en el TROFEU MARINA BADALONA i al primer lloc en el TROFEU MARINA VELA. El Hydra HM Hospitals, DK 46 pujava a la segona posició del podi gràcies a la seva victòria en la primera prova i un cinquè lloc en la segona, mentre que el Yellow Rose, X-35 de l'holandès Marten Jan Ringers, s'alçava amb la tercera plaça amb un cinquè en el TROFEU MARINA BADALONA i un segon lloc en el TROFEU MARINA VELA.
 
La cerimònia de lliurament de trofeus va tenir lloc el diumenge en Marina Vela Barcelona amb la presència de Meritxell Cornudella, en representació de la Federació Catalana de Vela i amb representants tant de Marina Badalona com de Marina Vela Barcelona.
 
TROFEU MARINA BADALONA: l'Hydra HM Hospitals com a clar dominador

Amb l'embarcació Quetx Ciutat de Badalona com a testimoni de luxe, a les 16:52h de la tarda del divendres 28 d'octubre es va donar la sortida a la PRIMERA PROVA de la GOLDEN CUP: el TROFEU MARINA BADALONA. Vist el comunicat meteorològic, el Comitè de regates va triar l'opció del recorregut sud: Badalona-Vilanova i la Geltrú-Badalona, per a totalitzar 58,5 milles nàutiques. Amb vents febles de 4-5 nusos de llevant i després de superar una boia de desmarcatge enfront de Marina Badalona, els vaixells van hissar les seves veles asimètriques i els seus spinnakers rumb al sud. L'Hydra HM Hospitals, passats uns minuts de la mitjanit, va ser el primer vaixell a doblegar la boia de Vilanova i la Geltrú, seguit pel Korrigan i el Cometa. En el tram de retorn, amb vents de proa, la flota es mantenia relativament unida fins a la bocana del port de Barcelona, on l'Hydra HM Hospitals va encertar amb una sèrie de bordos per a escapar-se de la resta de competidors i imposar-se amb claredat travessant la línia d'arribada enfront de Marina Badalona a les 5.38:02 del matí del dissabte 29 d'octubre.
 
El dissabte 14 d'octubre es va celebrar la cerimònia de lliurament de TROFEUS MARINA BADALONA a l'Hotel Marina Badalona.

Imanol Sanz, Gerent de Marina Badalona, va obrir l'acte com a amfitrió d'aquest, agraint a tots els tripulants la seva participació en la prova, posant en relleu l'interès de la Marina a potenciar el seu caràcter de port d'acolliment de grans esdeveniments esportius.
 
Cristian Carneado, regidor de l'Ajuntament de Badalona i membre del consell d'administració del Port de Badalona, també va dedicar unes paraules als assistents per a celebrar l'obertura de Badalona a la mar amb la gran transformació que aquest municipi està realitzant en el seu litoral.
 
Ramón Badia, president del Club de Vela Badalona, va parlar en nom de l'entitat, animant als navegants a participar en les nombroses regates socials que organitza el club de vela badaloní. En la cerimònia, també va ser present Joan Balaguer en representació de la Federació Catalana de Vela i del Comitè de Creuers.
 
Es van lliurar premis als vencedors del TROFEU MARINA BADALONA de les diverses categories:
- 1r classificat en categoria Tripulació completa: Open Arms, BH36 d'Oscar Camps, del Club de Vela Badalona
- 1r classificat en categoria A2: Hydra HM Hospitals, DK 46 d'Oscar Chaves, del Club Nàutic El Balís
- 1r classificat en categoria Solitaris: Transcovery, Fortuna 9 de Pere Crespo, del Club Natació Badalona
- 1r classificat en categoria Promoció: Tostaki, First class 8 de Marcelo Antonini, del Club de Mar Puerto Olímpic.
 
TROFEU MARINA VELA BARCELONA: el Cometa imposa la seva llei

Estava previst que la segona prova de la GOLDEN CUP: el TROFEU MARINA VELA, consistís en un circuit de 15 milles nàutiques, de tres trams, entre Badalona i Barcelona. No obstant això, vist el comunicat meteorològic per al diumenge 30 d'octubre, que apuntava a vents extremadament febles d'entre 3 i 5 nusos d'intensitat, el Comitè de Regates va decidir retallar el recorregut a tan sols un tram directe Badalona-Barcelona per a totalitzar 4,7 milles nàutiques. La flota, acompanyada novament del vaixell insígnia el Quetx Ciutat de Badalona, va haver d'esperar en la mar gairebé una hora al fet que s'establissin les condicions mínimes de vent per a donar la sortida. Finalment, sobre les 14 hores del diumenge 30 d'octubre, es va produir el tret de sortida amb un vent de 3-4 nusos d'intensitat. El vent de llevant va permetre que les embarcacions poguessin hissar les veles asimètriques i els spinnakers per a cobrir el recorregut amb una bona velocitat malgrat l'escassa intensitat de la brisa. El Cometa de Luis Blanchar va ser el vaixell que millor va saber aprofitar les condicions regnants, travessant línia d'arribada en poc més d'una hora al costat dels vaixells de major eslora de la flota, per a imposar-se amb claredat en la prova.
 
La cerimònia de lliurament dels TROFEUS MARINA VELA BARCELONA va tenir lloc la mateixa tarda del diumenge 28. Enny Ozbolt, Directora Comercial i Marc Oller, Contramestra, van ser els encarregats de lliurar els trofeus als vencedors de cada categoria en representació de Marina Vela Barcelona.
 
Els vencedors dels TROFEUS MARINA VELA BARCELONA en les diverses categories van ser:
- 1r classificat en categoria Tripulació completa: Yellow Rose, X-35 de Marten Jan Ringers, del Yacht Club Scheveningen
- 1r classificat en categoria A2: Cometa, X-35 de Lluís Blanchar del Club Nàutic El Balís
- 1r classificat en categoria Promoció: Drac, Sinergia 40, de José Lluch, del Club de Vela Badalona.
- 1r classificat en categoria Training: Pekas, JOD 35, de Maria Zendrera, del Club de Mar Port Olímpic.
 
Resultats finals de la IV GOLDEN CUP

Després del lliurament dels TROFEUS MARINA VELA BARCELONA, es donava pas a la cerimònia de lliurament de Trofeus de la GOLDEN CUP, en la qual, als representants de Marina Vela, es van sumar Imanol Sanz, gerent, i Eva Gómez, directora de comunicació, de Marina Badalona, així com Meritxell Cornudella, en representació de la Federació Catalana de Vela, i Ramón Badía, president del Club de Vela Badalona.
 
En aquest nou format, les classificacions finals de la GOLDEN CUP es van elaborar combinant els resultats obtinguts per cadascun dels participants en les dues proves realitzades, aplicant un coeficient d'1.5 a la primera prova, atès que es tractava d'un recorregut més llarg.

Els vencedors de la IV GOLDEN CUP per a cadascuna de les 5 categories van ser:
- 1r classificat en categoria Tripulació completa: Yellow Rose, X-35 de Marten Jan Ringers, del Yacht Club Scheveningen
- 1r classificat en categoria A2: Cometa, X-35 de Lluís Blanchar del Club Nàutic EL Balís
- 1r classificat en categoria Solitaris: Transcovery, Fortuna 9 de Pere Crespo, del Club Natació Badalona
- 1r classificat en categoria Promoció: Tostaki, First class 8 de Marcelo Antonini del Club de Mar Puerto Olímpic.
- 1r classificat en categoria Training: Amariha, Bavaria 36, de Pere Quiles, del Club de Mar Port Olímpic.
 
Finalment, es va fer lliurament dels TROFEUS GOLDEN CUP als primers classificats de la general absoluta, que integra els vaixells de totes les categories. El podi final de la General Absoluta de la IV GOLDEN CUP va estar compost per:

- 1r classificat: Cometa, X-35 de Lluís Blanchar del Club Nàutic El Balís
- 2n classificat: Hydra HM Hospitals, DK 46 d'Oscar Chaves, del Club Nàutic El Balís
- 3r classificat: Yellow Rose, X-35 de Marten Jan Ringers, del Yacht Club Scheveningen
 
Enrique Curt, President del Club Nàutic Skipper, entitat promotora de la regata al costat de Difusió Nàutica, va tancar l'acte agraint la participació a tots els equips, així com el suport de Marina Vela i Marina Badalona. Va celebrar l'èxit del nou format i va augurar un prometedor futur a aquest, com a esdeveniment aglutinador de navegants experimentats i novells, amb una proposta de recorreguts en mar i d'actes en terra pensat per a reunir a tots els amants de la mar.