El Lazy Dog guanya la III edició de la Golden Cup Barcelona Marina vela

Creuer
02 nov. 2021
Font: CN Skipper
  • Marjuin guanyador en Temps Real i en categoria de Tripulació Reduïda.

Jesper Larsen, armador del LAZY DOG, un Grand Soleil 45 del Club Náutic Masnou, va alçar ahir el preuat trofeu com a guanyador absolut de la IIIª edició de la regata Golden Cup Barcelona Marina Vela. Després de quedar-se a les portes d'aconseguir-ho en la primera edició del 2020, l'equip amb majoria de tripulació danesa, ha aconseguit imposar el seu domini en aquesta ocasió, alçant-se amb la victòria tant en la general absoluta com en la categoria de Tripulació Completa.

El MARJUIN, Grand Soleil 50 de l'andorrà Pere Roquet, del Club Nàutic el Balís, navegant en A2 al costat de Toni Planet, es van alçar amb la victòria en Temps Real i en la categoria de Tripulació Reduïda.

La segona posició en la categoria de Tripulaciòn Reduïda va ser per al ARAL, Dehler 34 de Ferran Teva, també tripulat A2 i defensant el gallardete del Club Nàutic el Balís.

El podium en Tripulació Reduïda ho completava el navegant solitari Jaume Mercader del Club Nàutic de Premià de Mar, amb el X372 ZETA.

L'equip holandès YELLOW ROSE, un X35 patronejat per Marten Jan Ringers, va posar les coses molt difícils als guanyadors, i finalment es van veure baixats de la victòria per un escàs marge de 4 minuts i 23 segons, aconseguint la segona posició tant de la Classificació General com de la categoria de Tripulació Completa, categoria en la qual el NIRVANA, Hanse 470 patronejat per José Martín Santiago del Club Nàutic Vilanova, s'alçava amb la tercera posició.

Isidre Martín al timó del Miraboud, Imoca 60, vaixell escola de la Fundació per a la Navegació Oceànica de Barcelona, va obtenir la victòria en la categoria promoció.

Les condicions meteorològiques desfavorables que van regnar el dissabte 30 d'octubre, van implicar un ajornament i un canvi de recorregut de la regata, establint un circuit Barcelona – Vilanova i la Geltrú – Barcelona de 50,4 milles nàutiques. Les condicions de vent estable de garbí van suposar una regata tàctica, en la qual els vaixells que van optar pel bordo de mar van sortir afavorits, mentre que els que van optar pel bordode terra van patir encalmades.

El repartiment de trofeu va tenir lloc el dilluns 1 de novembre en les instal·lacions de Marina Vela, amb la presència de Meritxell Cornudella, vocal de la Federació Catalana de Vela, Eugenia Chechueva, Directora Comercial de Marina Vela i Enrique Curt, Director de la regata. Després del repartiment els participants van poder van gaudir d'un aperitiu en el restaurant Vellíssima de Marina Vela.