El Rats on Fire aixeca el seu dotzè Trofeu i fa història en el 48è Godó de Vela

Creuer
31 maig 2021
Font: RCNB

Barcelona comença el dia amb cel ennuvolat en l'última jornada de competició del 48 Godó Vela, les tripulacions esperen un cop de sort en la fluixa previsió meteorològica pel dia d'avui. Les embarcacions surten a l'aigua, les proves finals estan programades per a les 12.00 hores, però sembla que el vent avui vol fer-se de pregar. 

Després d'un ajornament per a totes dues flotes, finalment a les 14 hores i 19 minuts donen senyal de sortida per als J70 en l'àrea Bravo. Pocs minuts després, el comitè de regates de l'àrea Alfa decideix anul·lar les proves d'avui a no tenir un vent establert de sis nusos mínim per a poder donar la sortida.

Rats on Fire de Rafael Carbonell amb Jorge Martín Doreste a la canya es proclamen, una edició més i la seva novena consecutiva, vencedors de la categoria ORC 0-1-2 amb el seu dotzè Trofeu Godó de vela, convertint-se en l'embarcació amb més victòries en el palmarès. El segon lloc l'aconsegueix l'embarcació TP52 Bluecarbon de Toni Guiu (RCNB), que amb la seva intensitat en els entrenaments previs en les setmanes anteriors ha lluitat per la primera posició amb gran tenacitat fins a l'últim moment. Tanca el podi el Kajsa III de Rolf Auf De la Mar del RCNB.

En ORC 3-4, estrenen palmarès l'embarcació uruguaiana Lady Mariline de Nicolás González (YCU-RNCB), que en el seu segon Godó vela ha aconseguit excel·lents resultats en les jornades del divendres i dissabte, rivalitzant duro amb els favorits de diverses edicions L’Immens-Laplaza Assessors d'Alexandre Laplaza, que queden en segon lloc. Gaitero Dos del Club Nàutic Eivissa aconsegueix entrar en el podi en tercera posició, per sobre de Tramendu de Salvador Vieta, qui va guanyar la passada edició.

Els monotips aconsegueixen disputar una de les tres proves programades amb un vent fluix de garbí de 4-5 nusos d'intensitat. El J70 Nautia.net de Slow Charter & Racing (RCNP) aconsegueix un primer lloc en aquesta única prova seguit de Gunter de Javier Scherk (RCNB) i en tercer lloc Autolica-Kahaway-Tropicfeel de Ricardo Terrades.

La classificació general per als J70, després de vuit proves totals disputades, la gana J70 Autolica-Kahaway-Tropicfeel de Ricardo Terrades amb el patró Luis Martínez Doreste amb un total de 16 punts, el segon lloc en el podi és per a Let it Be de Marcelo Baltzer( RCN Dénia) amb 21 punts i tanca el podi Gunter amb 21 punts.

El lliurament de premis s'ha celebrat aquesta tarda en el Reial Club Nàutic de Barcelona, han assistit la Sra. Susana Closa, Gerent Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona; el Sr. Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela; la Sra. Ana Godó, en representació del Grup Godó, el president i del comodor del RCNB, el Sr. Félix Escalas i el Sr. Marc de Antonio, respectivament, i el Capità de Navili Javier Moreno Susanna, Comandant Naval de Barcelona.

Marc de Antonio ha agraït la participació i el suport de les institucions i col·laboradors, i ha anunciat que en la pròxima edició del Trofeu de vela Conde de Godó s'ampliarà la participació incloent la nova classe de recent creació per part de l’ORC: la classe ORC Double Handed. D'aquesta manera, el RCNB inicia els preparatius per a l'organització del CAMPIONAT D'EUROPA DOUBLE HANDED 2023 que per part de la ORC li ha estat assignat recentment.

El trofeu commemoratiu del V Centenari de la primera volta al Món de Juan Sebastián Elcano, ha recaigut en l'embarcació Lady Mariline de Nicolás González que ha aconseguit més primers llocs en els parcials.

En el podi de la 48 edició del Trofeu de vela Conde de Godó queda de la següent manera:

ORC 0-1-2

1a posició:     Rats on Fire de Rafael Carbonell (CN Arenys de Mar)

2a posició:     Bluecarbon de Toni Guiu (RCNB)

3a posició:     Kajsa III de Rolf Auf del Mar (RCNB)

ORC 3-4

1a posició:    Lady Mariline de Nicolás González (YCU-RCNB)

2a posició:    L’Immens-Laplaza Assessors de Alexandre Laplaza

3a posició:    Gaitero Dos del CN Ibiza

J70

1a posició:    Autolica-Kahaway-Tropicfeel de Ricardo Terrades (RCNB-RCNGC-RCNA)

2a posició:    Let it Be de Marcelo Baltzer (RCN Denia)

3a posició:    Gunter de Javier Scherk (RCNB)


Organitzat pel Reial Club Nàutic de Barcelona amb la col·laboració de la Real Federació Española de Vela i la Federació Catalana de Vela, el 48 Trofeu de vela Conde Godó compta amb el suport de La Vanguardia, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Són col·laboradors Gramona, Estrella Damm, Royal Bliss, VIP Style Magazine, Veri.