El RCN de Barcelona, millor club del III Circuit del Mediterrani de Vela

Creuer

04 nov. 2021
Font: RCNB

El passat cap de setmana tancava l'edició 2021 del Circuit Mediterrani de Vela amb la celebració de la 17a Palma Vela, l'última regata del Circuit, que es va celebrar a l'octubre després de ser ajornada al maig a causa de les restriccions imposades en prevenció contra la COVID-19. El Real Club Nàutic de Barcelona es proclama guanyador de l'III Circuit Mediterrani de Vela, per segona edició consecutiva.

Els clubs de Barcelona, Palma i València van crear el Circuit Mediterrani de Vela, que es va estrenar en 2019 amb la inclusió de la PalmaVela, del Trofeu Conde de Godó i del Trofeu SM La Reina. La segona edició prevista en 2020 va haver de ser cancel·lada a causa de la pandèmia, i únicament es va celebrar el Trofeu Conde de Godó organitzat pel RCNB, encara que sense computar en el Circuit.

Restringit a la participació de creuers ORC, el Circuit Mediterrani de Vela compta amb una classificació per cada classe, en la qual se suma la puntuació corresponent a la posició que cada vaixell ha obtingut en la classificació general final de cada regata, sense cap descarti.

Tots els vaixells participants en alguna de les tres competicions que conformen el torneig puntuen per a aquest, però només podran optar al títol de vencedor del Circuit Mediterrani de Vela aquelles embarcacions que hagin pres part en almenys dos de les tres regates.

A més del premi al primer classificat de cada classe, el Circuit Mediterrani de Vela inclou el Gran Premi Interclubs, per al qual puntuarà el vaixell millor classificat de cada club en cada regata. El club vencedor es quedarà en possessió del trofeu durant un any, fins a la celebració de la següent edició.

Els guanyadors d'aquesta edició 2021 són ‘Tenaz’, de Pablo Garriga, del RCN Barcelona en ORC0, el guanyador de 12 Godó Vela ‘Rats On Fire’ de Rafael Carbonell del CN Arenys de Mar en ORC1, i l'uruguaià ‘Lady’ de Nicolás González del RCN Barcelona en ORC3, qui va acudir a totes les cites.

Els vencedors de la primera edició del Circuit Mediterrani de Vela van ser el Brujo, d'Alberto de Castro, del RCN València en ORC1, el mallorquí Vell Marí de Juan Cabrer en ORC 2, i el barceloní Vertigo Dos Texia en ORC3. Finalment, el trofeu al millor club va ser per al RCN Barcelona, que custodia el trofeu des de l'any 2019.