Korrigan (A2), Anette (Tripulació Completa) i Esther (Solitaris) guanyen la IX Sitges-Ciutadella

Creuer
14 juny 2021
Font: CN Skipper

Amb l'arribada de tots els velers que es van mantenir en regata durant la IX Sitges -Ciutadella, prova del Campionat de Catalunya de Navegació d'Altura, el veler Korrigan 4, de Joan Balaguer Puig, del CV Blanes, s'ha proclamat vencedor absolut, després de les compensacions de temps sota el sistema de handicap ORC.

En segon lloc ha estat el Anette, de Carlos Codina Moll del CN Garraf, quedant tercer al podi de la classificació general, el veler Diabolic de Glen de Brower. L'avantatge que van obtenir els dos primers arribats en temps real, ja feia preveure que la victòria seria per a ells. El veler de Joan Balaguer, en categoria A2, va cobrir el trajecte de 117 milles en 21 hores, 25 minuts, 47 segons. Després de les correccions de temps en el compensat, l'Anette va quedar a 1:06:55 hores de diferència i el tercer al podi ha quedat el Diabolic, a 5:36:17 hores. El Korrigan, a part de guanyador de la classificació general, s'ha proclamat també vencedor en la categoria A2, mentre el segon de la general, el Anette, ha estat el vencedor de la categoria Tripulació Completa. El veler Esther d'Eduardo de les Heras, del CN Tarragona ha estat el vencedor en la categoria Solitaris, a l'ésser l'únic a entrar a la línia de meta, a la rada de Port de Ciutadella, avui a les 03 hores, 21 minuts, 19 segons de la matinada, després de 40 hores, 21 minuts, 29 segons de navegació.

La resta dels podis

L'ocupació de la resta de les places de podi de la classificació general en Tripulació Completa, ha quedat completada amb la segona plaça de l'Nirvana III, de José Martín del CN Vilanova, i ocupant el tercer lloc de l'calaix el Stamitz d'Oriol Tintoré del CM Torredembarra també va arribar a temps de regata en Tripulació Completa el Llamp d'Antonio Targa, del CN Vilanova, quart en aquesta categoria.

El podi de A2, ha estat per Korrigan de Joan Balaguer, seguit per Diabolic i de l'Salau Tu de Manolo López del CN Salou que va quedar tercer en tripulació "a dos" i quart a la general.

Gran acollida de el CN Ciutadella

Totes les tripulacions que han arribat a Ciutadella han estat receptors d'una gran acollida per part dels responsable de Club Nàutic Ciutadella, que els han deparat una benvinguda i una acollida total, que tot i les restriccions, provocades per la crisi sanitàries, i no s'hagin pogut realitzar les tradicionals festes que se celebren durant el cicle de Festes de Juny de Ciutadella. En el lliurament de premis el president de club, Rafael Torrent, va felicitar els navegants i els desitjo "continuar gaudint de les travessies a mar obert, i que Ciutadella, per la seva tradició nàutica, sempre serà un port de benvinguda". Enrique Curt, director de la regata va reconèixer el mèrit dels navegants que realitzen aquesta ruta de navegació, que es fa, tradicionalment a final de la primavera, durant "la Festa des Bé" ( prèvia a les 'Festes de Sant Joan ') i que la prova té un repte afegit per als navegants, "haver de lidiar, habitualment, amb unes condicions meterològiques complicades, típiques en aquesta època a la Mediterrània Occidental, on els navegants, que surten amb els vents tèrmics que es generen al litoral català, han d'anar a buscar el vent franc que hi ha al nord de la mar Balear, lliure del recer peninsular ", per a aconseguir bé la fita de la Ciutat de Ponent de Menorca, dificultat que dóna un plus afegit a tots seus participants, que els acredita de bons navegants i amb àmplia experiència i de solera nàutica.