La Vela Catalana, protagonista de la 1a edició de la 100 milles entre illes

Creuer
06 abr. 2021
Font: CN Ciutadella

Victòria en temps real d'un gran Hydra en una dura i espectacular lluita amb el Chica Txeca, vencedor en temps compensat, a la regata 100 milles entre illes 2021 que organitza el CN Ciutadella. 

El Chica Txeca de Toni Pons Faner (CN Ciutadella) i l’Hydra d’Òscar Chaves (CN El Balís) quedaran ja escrits en la història de la REGATA 100 MILLES ENTRE ILLES 2021, en la seva primera edició celebrada aquesta Setmana Santa. Els menorquins, per imposar-se en temps compensat i ser els guanyadors finals però els catalans, per fer-ho en real, volant literalment a Menorca. Chica Txeca acabava com a campió de la prova general absoluta de Ciutadella, per un tema del rating, temps que ha tardat en fer el recorregut i la puntuació final, ajuntat amb les altres classes. I l’Hydra, un luxe per Es Nàutic tenir-lo aquí, després de despertar ahir molta expectació en el port, per ser el primer en arribar a Ciutadella, una vegada complert el triangle Ciutadella-Faralló d’Aubarca-Illa de l’Aire-Ciutadella.

Ha estat la imatge del dia i segur que en serà una de les de l'any molt probablement en el Moll de la Trona i per el Club Nàutic Ciutadella. Un poc passades les 5:00 hores de la matinada d’aquest Divendres Sant i després de poc més de 15 hores de navegació, un dels grans favorits de la REGATA 100 MILLES ENTRE ILLES 2021, l'Hydra, amb el ciutadellenc Toni Cavaller (CN Ciutadella) d’acompanyant, arribava al port antic de Ciutadella com a flamant primer classificat amb temps real de la regata, amb 30 creuers presents.

Just al seu costat, a molt poc, arribava a port un altra dels noms propis de la regata, l’Smerit, amb Tito Moure i Stephane Azzoni, qui protagonitzava un polit tu a tu amb l’Hydra durant pràcticament tot el triangle de recorregut de la REGATA 100 MILLES ENTRE ILLES 2021. Hydra i Smerit arribaven molt sobrats al ponent de l’illa.
Ja en el primer tram de la competició, de Ciutadella al Faralló d’Aubarca, Hydra mostrava les seves clares intencions de plantar-se primer al port ciutadellenc, arribant devers les 17:30 hores del capvespre de dijous. I d’aquí, direcció a l’Illa de l’Aire, on també arribaria davant, amb l’Smerit ja donant molta guerra. Un combat que es mantindria ja per tota la costa sud de Menorca, fins a l’arribada, quan encara era fosc a l’illa.

El protagonisme però en la primera plaça al final ha tingut color local, ja què se l’ha enduit un altra dels noms de la jornada en el Moll de la Trona, el Chica Txeca, de Toni Pons Faner (CN Ciutadella), que arribava al port del seu club damunt les 7:30h del dematí, marcant un molt bon ritme i arribant el tercer a Ciutadella. Açò sí, una vegada compensats els temps, el creuer CNC finalitzava primer, per davant el Lampo Rosso (CN Colònia Sant Pere) i el Liberty, del CM Mahón.

Per classes, a la Classe A, per aquest ordre: 1.Smerit (CV Blanes), 2.Hydra (CN El Balís) i 3.Lazy Dog (CN El Masnou). Classe B: 1.Chica Txeca (CN Ciutadella), 2.Grop III (CN Torredembarra) i 3.Bond (CN Andratx). Classe C: 1.Lampo Rosso (CNC C. Sant Pere), 2.Liberty (CM Mahón) i 3.Foraster (CM Mahón).
Per la seva part el Wanderlust, també del CN Ciutadella i regit per Josep Pons, va tenir un incident a l’Illa de l’Aire, què el va obligar a haver d’abandonar, justament quan es mantenia també en la part dels primers classificats.

Màxima satisfacció en la família del Club Nàutic Ciutadella després de l’èxit assolit en quant a nivell i participació en aquesta primera edició, que tant s’ha fet pregar els dos darrers anys. Molta qualitat de regata, un molt bon temps i un companyerisme excepcional, marques de la casa en aquesta recordada REGATA 100 MILLES ENTRE ILLES 2021 que han organitzat la directiva de Rafel Torrent, amb Miguel Pons a la davantera.